KABA

Karlovac krajem mjeseca postaje raj za ljubitelje automobilizma – dolazi nam Quattro River Rally

Krajem mjeseca u Karlovac dolazi Quattro River Rally. Počinje na petak 31. ožujka i traje do nedjelje 2. travnja. Natjecanje starta i završava u Radićevoj u Karlovcu, a vozit će se u četiri grada: Karlovac, Duga Resa, Slunj i Ozalj te u općinama  Netretić, Barilović i Generalski Stol. Očekuje se nastup 60-ak vozača iz više europskih zemalja, nekolicina njih sudjelovat će na WRC Croatia Rally koji će se održati također ovog proljeća.

-Malo koji kraj u Lijepoj Našoj obiluje ovako pogodnim cestama za održavanje raznih tipova automobilističkih sportova. Naročito rally-a koji je idealan za ovakve ceste. Dolazak WRC-a u Hrvatsku samo je pogurao ideju o organizaciji rally-a na četiri rijeke. Prošlogodišnji je bio pun pogodak, po zainteresiranosti medija i publike i po atraktivnosti posada. Mogu za sada reći da nam dolaze vozači iz mnogih zemlja Europe, a službene podatke imat ćemo kada se završe prijave za startne liste, izjavio je Vladimir  Golub, predsjednik autokluba Delta.

Rally će se najvećim dijelom voziti u Karlovačkoj županiji, mali dio je u Zagrebačkoj. Program počinje u petak 31. ožujka u 8:00 ujutro na ŠRC-u Korana, a popodne će uslijediti tehnički pregled. U subotu kreće zanimljivi dio, u 14:00 sati je ceremonijalni start u Radićevoj ulici gdje će u nedjelju navečer biti i završetak. U subotu poslijepodne kreće natjecateljski dio upravo iz Karlovca, a po prvi puta jedna od lokacija utrke bit će Rastoke.

-Ispunjenje sna mi je što se Rally održava upravo u mojoj Županiji. Karlovačka županija nema bogatu automobilističku povijest, ali se to unazad par godina drastično promijenilo. Drago mi je vidjeti kako su sve javne službe prigrlile automobilizam i odrađuju ga svake godine na visokoj razini. Zaista bih volio da se ova priča održi i s vremenom postane tradicija. Nastupit ću i ove godine s Ford Fiestom u kojoj sam nastupao i na svjetskom prvenstvu. Brzinski ispiti su ocijenjeni kao vrlo teški, takvi će biti i ove godine, rekao je Željko Magličić, vozač auto utrka.

Predsezona u Karlovcu u potpunosti je popunila kapacitete smještaja upravo zbog ovog adrenalinskog sporta. Županica Martina Furdek Hajdin naglasila je kako su upravo ovakvi sportski događaji najbolji promotori kraja.

-Raduje me što će biti velikih sportaša iz područja automobilizma u Karlovcu. Quattro River Rally je prvi događaj koji otvara vrata turističke sezone grada Karlovca, kazao je Damir Mandić, gradonačelnik Karlovca.

QRR je na neki način savršena uvertira u Svjetsko WRC prvenstvo Croatia Open koje se na istoj lokaciji održava samo tri tjedna kasnije. To je dakle, izvrsna prigoda za vozače koji će sudjelovati na oba događaja da bolje i detaljnije upoznaju stazu. Središte zbivanja QRR-a je u Karlovcu, a park vozača smješten je na prostoru ŠRC Korana gdje će se na kraju drugog dana, dakle 1.4. u večernjim satima održati besplatni koncert Sandija Cenova za sudionike i publiku QRR-a. Popularni pjevač neće samo zabavljati publiku već će sudjelovati i u sportskom dijelu vozeći utrku kao predvozač.

omicron