KABA

SDP dijelio karanfile povodom Dana žena; “Želimo osvijestiti društvo da žena nije slabija, da nije drugotna i manje vrijedna”

Karlovački SDP danas je na tržnici dijelio karanfile povodom Dana žena. Ovoga puta pripremili su i letak kojim prikazuju stanje u suvremenim obiteljima gdje žene uz redovan posao kada dođu svojoj kući za svoju obitelj zarade još jednu vrlo dobru plaću, kaže predsjednica Foruma žena GO SDP-a Karlovac i potpredsjednica Gradskog vijeća Grada Karlovca Ehlimana Planinac.

-Mi na ovaj datum želim pažnju skrenuti na žene koje su borbu za svoja prava započele početkom 20.stoljeća, a ta borba i dalje traje. Svjedoci smo da su žene za svoje poslove koje obavljaju manje plaćene, izuzetno su manje zastupljene na visokopozicioniranim mjestima, na onima gdje se donose odluke. Želimo osvijestiti društvo da žena nije slabija, da nije drugotna i manje vrijedna. Na veliku žalost javljaju se anomalije koje žele umanjiti stečena prava žena i naglašavamo da će se SDP snažno boriti protiv takvih pokušaja. Ženska prava se ne smiju umanjivati, moraju se izjednačiti, zaključuje Planinac.

omicron