KABA

Otvoreni su natječaji za potpore udrugama – prijave se zaprimaju putem aplikacije

Grad Karlovac raspisao je natječaj za dodjelu potpora udrugama civilnog društva. U proračunu je osigurano gotovo 60 tisuća eura za programe udruga, koje se mogu prijaviti na jedno od šest ponuđenih programskih područja. Natječaj je objavljen na stranicama Grada, a tijekom dana bit će i na stranicama gradskih tvrtki Vodovod i kanalizacija, Čistoća i Inkasator. Područja na koja se mogu udruge prijaviti su – razvoj civilnog društva i podrška projektnim aktivnostima, programi Grad za mlade, razvoj poljoprivrede i zaštite od ambrozije, Grad prijatelja djece. Uz navedena četiri, dva su područja pod koordinacijom Ureda gradonačelnika.

Za programsko područje udruge proistekle iz Domovinskog rata predviđeno je 17.250 eura, a za aktivnosti od interesa za grad Karlovac je predviđeno 9.250 eura. U 2022. godini podržano je 15 projekata iz prvog područja i 11 za aktivnosti od interesa za grad Karlovac. Prijave se vrše putem aplikacije SOM natječaj, koja omogućuje fizičkim i pravnim osobama, odnosno u ovom slučaju udrugama da se jednostavnije prijave na natječaj, rekla je pročelnica Ureda gradonačelnika Dijana Kujinek.

Kako bi se udruge što bolje upoznale s pravilima i benefitima natječaja u utorak, 21. ožujka s početkom u 16 sati, bit će održana radionica u Velikoj vijećnici u gradskoj upravi. Također, radionica će se moći pratiti i online putem, pa će tako svi moći slati svoje primjedbe, mišljenja i sugestije.

-Svi oni koji imaju dodatna pitanja mogu se prijaviti na mail udruge@karlovac.hr, dodala je Kujinek.

Natječaj je otvoren do 10. travnja.

omicron