Ususret Svjetskom danu recikliranja koji se obilježava 18. ožujka, Čistoća Karlovac danas je na karlovačkoj tržnici građanima dijelila informativno-edukativne letke o odvajanju otpada. Osim toga, građani su u zamjenu za plastične vrećice dobili platnenu.

-Kako bi građani bili upućeni, napravili smo štand s prezentacijom gdje građanima sugeriramo kako na najednostavniji i najbolji način  reciklirati otpad jer se tako smanjuje miješani komunalni otpad koji je veliki problem u cijelome svijetu. Kao nagradu, građanima smo pripremili platnenu vrećicu koju mogu trajno koristiti u zamjenu za pet plastičnih vrećica, kazao je direktor Vlatko Ivka.

Novim sustavom gospodarenja otpada u Karlovcu smanjena je količina miješanog komunalnog otpada i to za oko 20 posto. No to nije dovoljno.

-To je još relativno mala brojka, morali bismo doći do 50 posoto, veliki je zadatak ispred nas. Ovakvim edukacijama potičemo građane, naš tim u tvrtki ima savršenu suradnju u osnovnim školama u kojima pripremamo veliku akciju i edukaciju. 

Veliki zadatak je ispred svih institucija, ali i građana, a Ivka se nada da će sve akcije koje će poduzimati polučiti uspjehom.