KABA

Turnir u mini i super mini rukometu održava se za manje od 30 dana – “Mi se nadamo da bi moglo biti i do 200 ekipa.”

Uskoro će se održati 21. međunarodni turnir u mini i super mini rukometu za djevojčice i dječake. Prvenstvo će se održati 16. travnja i 23. travnja. Za sada je prijavljeno skoro 200 ekipa, a organizatori se nadaju da će u još ovih nekoliko dana porasti i do točno 200.
Mi održavamo sada 21. po redu turnir u mini i super mini rukometu za dječake i djevojčice rođene od 2012 do 2015. godine. Prvenstvo počinje 16 četvrtog, a održava se još i jedan vikend (23.4.) prijavljeno je 176 ekipa ukupno za oba datuma, a mi se nadamo da bi moglo biti i do 200 ekipa. Ovo je najveći turnir mini i super mini rukomet u Hrvatskoj pa i široj regiji, kazao je Miloš Đanković, predsjednik organizacijskog odbora.
Turnir je u planu za održavanje u 3 sportske dvorane: ŠSD Mladost, dvorani OŠ Dubovac te Dvorani OŠ Grabrik, a njegova organizacija je dosta zahtjevna s obzirom na broj volontera koji je potreban.
Dosta zahtjevna organizacija s obzirom na to da mi trebamo oko 220 volontera koji bi trebali obnašati turnir. Jer turnir se igra podijeljen tako da su u svakoj dvorani 3 igrališta u 3 dvorane što je 9 igrališta na kojima igraju istovremeno. Mi trebamo oko 22 sudca koji neprestano rade, a svi oni koji rade ukupno ih je 220, kaže Đanković.
Prijavljene ekipe nisu samo iz Karlovca, već pokrivaju cijelu Hrvatsku, od Osijeka do Umaga i Dubrovnika. Organizatori se nadaju da će im se još priključiti i ekipe iz Bosne i Hercegovine te Slovenije kako bi upotpunili njihov međunarodni dio turnira.