KABA

HDZ Karlovac: “Dok oni pričaju mi ćemo i dalje raditi, prijedloga za rješenje problema od oporbe do danas nema”

Bliže se mali izbori, odnosno izbori za predsjednike gradskih četvrti i mjesnih odbora, a lokalna politička scena polako počinje kuhati. Današnjom press konferencijom oporba, koju čine Možemo!, SDP i Nova ljevica obrušili su se na rad HDZ proteklih godina. HDZ reagirao je priopćenjem na izrečeno, kojim navode što je sve učinjeno za vrijeme njihovih mandata. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Započet ćemo rečenicom: „Dok oni pričaju, mi radimo“. Unatrag dva desetljeća, HDZ grada Karlovca svoje resurse ulaže u razvoj uključivog, demokratskog društva utemeljenog na poštivanju ljudskih prava i dobrom upravljanju na svim razinama te transparentnim, učinkovitim i odgovornim institucijama cijelog gradskog sustava. Godišnji susreti sa građanima u mjesnim odborima i gradskim četvrtima, od prošle godine zborovi građana te javno otvaranje Proračuna Grada i gradskih tvrtki, aktivnosti su koje potkrepljuju naše tvrdnje. Upravo kroz različite oblike druženja sa građanima uključuje ih se u detektiranje problema u zajednicama te motivira na zajedničko pronalaženje rješenja. Predsjednik HDZ-a i gradonačelnik Damir Mandić, u nekoliko navrata je na sjednicama Gradskoga vijeća poticao oporbene vijećnike na dostavu prijedloga rješenja problema koje su isticali, no prijedloga do danas nije bilo.

Stoga, dok oni pričaju mi ćemo i dalje raditi i stvarati jake gospodarske temelje društva jer idemo ka cilju kontinuiranog, uključivog i održivog razvoja. U gospodarskom i društvenom razvoju posebno smo fokusirani na upravljanje kao ključ kvalitetnijeg života svih ljudi, na koheziju unutar zajednice i sigurnost svakog Karlovčanina, na utjecaj urbanih aktivnosti na ljude i okoliš, gospodarenje otpadom i učinkovitiju upotrebu vodnih resursa.

Mali komunalni projekti, obnove podzemne infrastrukture, obnove objekata, planiranje poslovnih zona, sustav obrane od poplava; projekti su hijerarhijske povezanosti, suradnje i kvalitetne komunikacije. Demokratski razvijena društva češće se susreću sa prosvjedima i javnim izražavanjem mišljenja građana upravo iz razloga napredne svijesti i razumijevanja problema i rješenja problema, građana. Mi smo na to spremni i to prihvaćamo jer je to samo jedan od pokazatelja da idemo pravim putem i da nas građani slušaju, da nas prate, da se žele uključiti i uključuju se onako kao najbolje znaju.

HDZ će kao i svih godina do sada osluškivati mišljenja građana, uključivati ih u razvojne aktivnosti različitim kanalima te maksimalno uvažavati različitosti i konstruktivne prijedloge. Za razliku od oporbe, građani ih imaju. 16.04. Zajedno, nastavljamo razvijati naš Karlovac, naše mjesne odbore i naše gradski četvrti.

omicron