KABA

Kickboxing klub Tigar Karlovac: Ivano Anzić drugi, a Lara Mihalić treća na Svjetskom Kupu u Austriji

U Innsbrucku se od 17. do 20. 03. 2023. godine održao Svjetski Kup u kickboxingu, Austrian Classic, na kojem je nastupilo oko 2400 natjecatelja iz 33 države sa 5 kontinenata. Drugo je to najveće natjecanje u 2023. godini poslije Europskog Kupa u Karlovcu koji je okupio 2.800 natjecanja.

U Austriji su nastupili mlađi kadeti KBK Tigar Karlovac: Niko Vrbanić, Ivano Anzić, Lucija Babić, Iva Vrbanić, Tena Smiljanić, Nicol Biber te juniorka Margareta Mušnjak i seniorka Lara Mihalić, svi u point fighting disciplini.

U kategoriji -37 kilograma , mlađi kadeti, nastupilo je ukupno 25 natjecatelja pa je Ivano Anzić da bi osvojio srebrnu medalju morao ostvariti 4 pobjede. U prvom kolu pobijedio je Burge Luia iz Velike Britanije 12:0, u drugom Tlapaka Gregora iz Austrije 9:6 dok je u četvrtfinalu
pobijedio Dzierbickog Adama iz Poljske 4:2. U polufinalu svladao je Hahnija Raphaela iz Njemačke 8:7, a u finalu je izgubio od Portarskiga Todora iz Bugarske 2:7.

– Velik je ovo uspjeh Ivana nakon uspjeha na EuropskomKkupu u Karlovcu gdje je također osvojio srebrnu medalju nakon ostvarene 4 pobjede, tvrde iz kluba.

Lara Mihalić je u kategoriji +70 kilograma u prvom kolu pobjedila Quill Robin iz Irske 10:0. U borbi za medalju u četvtrfinalu pobjedila je Tunc Dilaru iz Njemačke rezultatom 9:5, a u polufinalu je izgubila od Hader Viktorije iz Austrtije rezultatom 12:11 na produžetke i zlatni bod čime je Lara osvojila brončanu medalju.

U kategoriji -55 kg juniorke, Margareta Mušnjak, borila se u prvom kolu s Viczian Vivien iz
Mađarske te je izgubila 2:7. U kategoriji mlađih kadeta -32 kilograma Niko Vrbanić je izgubio od Czsonka Zsombora iz Mađarske 1:2.
Lucija Babić u kategoriji mlađih kadetkinja -32 kilograma, u prvom kolu pobijedila je 5:1 Nator Petru iz Mađarske, a u drugom kolu i borbi za medalju, izgubila je od Georgieve Nikolaye rezultatom 2:3.

U kategoriji -37 kilograma mlađe kadetkinje nastupila je Iva Vrbanić koja je poražena od protivnice iz Bugarske, Zoeve Boryane rezultatom 1:5. U kategoriji – 42 kilograma nastupila je Tena Smiljanić ali je u prvom kolu izgubila tijesno od
natjecateljice Jambor Veronike iz Mađarske rezultatom 1:2.

U kategoriji +47 kilograma mlađe kadetkinje nastupila je Nicol Biber te je izgubila rezultatom 12:14 od Talijanke Macchi Allegre.

– Pred Tigrovima je sad nastup na Državnom prvenstvu za mlađe kadete, juniore i seniore u Point fightingu te seniore u Kick lightu 25.03.2023. godine u Poreču gdje će nastupiti 10-ak natjecatelja, a zatim je na rasporedu Europski Kup u Beogradu gdje će nastupiti ekipa za ringovne discipline, najavili su iz kluba.

omicron