Od petka do nedjelje u belgijskom gradu Lommelu održan je jedan od najjačih ovogodišnjih G2 turnira – Belgian open. Ovo 42. izdanje tradicionalnoga turnira okupilo je najbolje borce svijeta te se 1500 natjecatelja borilo za odličja u konkurenciji kadeta, juniora i seniora.

Tkd klub Pranu predstavljali su Oscar Kovačić u kategoriji juniori -78kg i Lara Tuškan u kategoriji kadetkinja do -47kg.

Lara se u prvoj borbi borila protiv predstavnice Poljske, Zuzanne Blazejewske, u kojoj je pokazala dominaciju, te s rezultatom 2:0 u rundama pobijedila prvo kolo. U drugoj borbi, ujedno i borbi za medalju Lara se borila protiv predstavnice Belgije,  Houllich Sirine. U izuzetno kvalitetnoj i dobroj borbi Lara je ovoga puta nažalost izgubila, te nije uspjela izboriti odličje.

Oscar Kovačić je u kategoriji juniori -78kg bio 1. nositelj u ždrijebu. Samim time bio je slobodan 1. kolo, te je u polufinalu čekao boljega iz meča Poljska i Njemačka. Poljak Mikolaj Sokolowski bio je dosta neugodan protivnik, te je borba protiv njega išla na tri runde, no na kraju je Oscar bio bolji, te se plasirao u finale. U finalnoj borbi, protivnik mu je bio Australac Zaine Mansfield. Nakon neizvjesne prve runde, Oscar je u drugoj pokazao apsolutnu dominaciju, te pobijedio na prekid i osvojio zasluženo zlatno odličje.

Izuzetno smo zadovoljni nastupom naših boraca, te se nadamo da će im je ovo iskustvo i rezultat biti motivacija za daljnji rad i uspjehe, kažu iz kluba.