KABA

KAoperativa i Kinoklub Karlovac predstavili plan aktivnosti u novom prostoru

Savez udruga KAoperativa nastavlja i u 2023. godini sa svojim djelovanjem i aktivnostima. Zbog trenutne obnove Hrvatskog doma, koji je inače glavno sjedište KAoperative, ovogodišnje aktivnosti održavat će se na adresi Ulica Matice hrvatske 4. Aktivnosti u privremenom prostoru obuhvatit će radionice, edukacije, umjetničke programe, koncerte, festivale, a osim u tom prostoru navedene aktivnosti odvijat će se u prostoru Kinološkog kluba, Veleučilišta, šetalištu na gradskom kupalištu i drugdje.

-Nastavit ćemo komunikaciju s jedinicama regionalne samouprave, poglavito s Dugom Resom, Ozljom, Ogulinom i nekim manjim mjestima u okolici Karlovca. Važni su nam i partnerski projekti s drugim udrugama i platformama u Hrvatskoj, a tu se ističe projekt sa savezom udruga Klubtura, kojem je cilj izrada jedinstvene kulturne politike, rekao je koordinator KAoperative Denis Mikšić.

Uz KAoperativu svoj program za 2023. godine predstavio je i Kinoklub Karlovac, koji koristi isti privremeni prostor kao KAoperativa.

-Preseljeni smo u ovaj prostor i već dva mjeseca organiziramo gledaonice, tečaj filmske umjetnosti, imali smo proslavu našeg 21. rođendana. Zadovoljni smo ovim privremenim rješenjem, što će se odvijati u budućnosti još konkretno ne znamo. Na naš će rad u budućnosti zasigurno utjecati otvorenje i rad kina Edison. U ovom međuvremenu nastavljamo zajedno s KAoperativom provoditi programe, rekla je tajnica Kinokluba Karlovac, Ksenija Sanković.

omicron