KABA

Nadolazeći vikend u Karlovac dolazi Quattro River Rally, sudjelovat će čak 65 posada!

Očekuju nas iznimno atraktivni brzinski ispiti

Quattro River Rally počinje na petak 31. ožujka i traje do nedjelje 2. travnja. Iznimno atraktivni brzinski ispiti vozit će se u četiri grada: Karlovac, Duga Resa, Slunj i Ozalj te u općinama  Netretić, Barilović i Generalski Stol. Rally organizira najstariji i najiskusniji Auto klub u Hrvatskoj, AK Delta iz Zagreba. Prijavljeno je 65 posada, od čega je 35 hrvatskih posada, a čak 5 ih je iz Karlovca. Ostalih 30 posada dolazi iz 14 različitih zemalja. Nekolicina njih sudjelovat će na WRC Croatia Rally koji će se održati nešto kasnije u travnju. Ovo je na neki način savršena uvertira u Svjetsko WRC prvenstvo Croatia Open koje se na istoj lokaciji održava samo tri tjedna kasnije. Izvrsna prigoda za vozače koji će sudjelovati na oba događaja da bolje i detaljnije upoznaju stazu.

-Imamo još pet dana do utrke. Nervoza je na vrhuncu. Sve pripreme za sada idu u najboljem redu. Prošlogodišnji rally polučio je velik uspjeh, ove godine po svim najavama će biti još bolje. Izuzetno sam ponosan što mogu reći po startnoj listi koju imamo i imenima koja se nalaze među 65 prijavljenih posada, da je ovo najjači rally kakvog već dugo nije bilo u Hrvatskoj. Lista posada je fiksna, i ono što je zanimljivo na ovom rally-u je što imamo čak 18 suvozačica,  pojasnio je Vladimir Golub, predsjednik auto kluba Delta.

Program počinje u petak 31. ožujka u 8:00 ujutro na ŠRC-u Korana, a popodne će uslijediti tehnički pregled. U subotu kreće natjecateljski dio upravo iz Karlovca, u 14:00 sati je ceremonijalni start u Radićevoj ulici gdje će u nedjelju navečer biti i završetak, a po prvi puta jedna od lokacija utrke bit će Rastoke.

-Meni je ovaj rally izuzetno drag zato što imamo rekordan broj publike. Jako je lijepo vidjeti iz automobila da ljudi navijaju i stoje na zavojima. Tada mi, vozači, imamo razloga stisnuti gas, skočit, “zahaklat se” i pojuriti. To je na ovom rally-u prisutno i to je razlog zašto ga svi jako volimo. Ovaj rally treba zadržati u Karlovačkoj županiji i učiniti ga još atraktivnijim. Moj automobil je spreman. Ndam se da ću biti u prvih pet, rekao je Juraj Šebalj, vozač rally-a AK Delta.

-Prošle godine napravio sam grešku u pisanju radara. U međuvremenu napravio sam puno kilometara, promijenio sam auto s Ford Fieste na Peugeot 208. Puno sam radio na radaru preko zime i na fizičkoj spremi. Vjerujem da sam zreliji i spremniji i nadam se dobrom rezultatu. Mnogo je iskusnih i dobrih vozača s kojima se ne zamaram, vozit ću svoj rally i nadam se dobrom rezultatu. WRC je potaknuo Hrvatski rally i uveo je i mene u ovaj sport, kazao je Jan Pokos, vozač rally-a iz AK Opatija Motorsport.

-Vraćam se nakon godinu i pol pauze s novim autom, cilj mi je doći do cilja. Moja suvozačica je već dugo Lana Sutlović, iskusna suvozačica, izjavio je Damjan Belić, vozač rally-a iz AKK DS Racing Prelog.

Quattro River Rally je prvi događaj koji otvara vrata turističke sezone u Karlovcu. Predsezona ima u potpunosti popunjene kapacitete smještaja.  Središte zbivanja QRR-a je u Karlovcu, a park vozača smješten je na prostoru ŠRC Korana gdje će se na kraju drugog dana, dakle 1.4. u večernjim satima održati besplatni koncert Sandija Cenova za sudionike i publiku QRR-a. Natjecanje je međunarodno upisano u kalendar Svjetske automobilističke federacije FIA, a boduje se za Alpe Adria Rally Cup, Međunarodno regionalno prvenstvo Hrvatske te za Prvenstvo Hrvatske.

omicron