Bliže se izbori za članove vijeća gradskih četvrti i vijeća mjesnih odbora na području grada Karlovca. Sjednice Gradskog vijeća znaju često biti burne, a čini se kako gradonačelnik ima opoziciju koja je glasna što i jest njen zadatak.

– Mislim da na Gradskom vijeću svi skupa možemo bolje. Iz pozicije rada Gradske uprave mogu reći da svoj posao nastojimo raditi najbolje što možemo, iako to možda oporba neće priznati, ali nastojimo slušati i njihove prijedloge. S te strane, očekivao sam konkretniji pristup oporbenih vijećnika, da ponude neka rješenja. Mislim da to nedostaje našoj oporbi jer uglavnom se referiraju na naše projekte kojima nužno pronalaze nedostatke i mane. Apsolutno ne tvrdim da sve radimo dobro, ali mi se čini da opoziciji nedostaje konkretan politički rad. A ako govorimo o novcima i sredstvima za provedbu projekata, i tu treba shvatiti da gradski proračun nije rupa bez dna, kazao je predsjednik karlovačkog HDZ-a Damir Mandić.

Istaknuo je i kako lokalni HDZ kontinuirano radi i pokušava riješiti probleme jer povjerenje građana i građanki jedino tako mogu zaslužiti. No bojazni da će izgubiti male izbore nema.

– Svjesni smo naših propusta, ali sama činjenica da HDZ u gradskim četvrtima i odborima ima neku svoju temeljnu organizaciju ide u prilog tome da smo kao stranka ipak nekako najodgovorniji i najozbiljniji – mi nastojimo voditi brigu o svima. Kod oporbe to ne vidim, istaknuo je Mandić.

Mali izbori se bliže, a u Hrvatskoj nastojimo njegovati demokraciju. Pa eto prilike za svakog građanina i građanku da izađu i daju svoj glas onoj opciji za koju vjeruju da će biti na usluzi njima i lokalnoj zajednici.