KABA

Odlične vijesti za PŠ Hrnetić – dječje i multifunkcionalno sportsko igralište bit će gotovo do lipnja ove godine

Područna škola Hrnetić ima razloga za sreću, jer su u tijeku radovi na uređenju školskog igrališta, odnosno, dječjeg i multifunkcionalnog igrališta. Vrijednost radova je oko 300 000 eura, a radovi će biti dovršeni do lipnja ove godine. Izvođač radova je tvrtka Pilja dok stručni nadzor izvodi firma Tehnomodus.

– Igralište će se sastojati od dva dijela. Dječje igralište bit će opremljeno standardnim spravama za dječje igralište kao što su klackalica, ljuljačka i tobogan. Na multifunkcionalnom igralištu moći će se igrati rukomet, odbojka i košarka. Uz samo igralište, bit će dva manja parkirališta – jedno za motocikle i bicikle, a drugo za motorna vozila s 11 parkirališnih mjesta od kojih je jedno za osobe smanjenje pokretljivosti. Uz igralište, izgradit će se javna rasvjeta te će ono biti opremljeno urbanom opremom kao što su koševi i klupe, rekla je Ana Hranilović Trubić, Upravni odjel za gradnju i zaštitu okoliša.

Gradonačelnik Damir Mandić raduje se završetku radova na igralištu jer vjeruje da će biti na raspolaganju ne samo djeci već i odraslima. Vjeruje u podizanje kvalitete života u GČ Drežnik – Hrnetić.

– Ovdje bih istaknuo da smo mi s razine gradske uprave zaista ciljano posljednjih nekoliko godina išli u projekte igrališta ovog tipa tako da smo krenuli još s Malom Švarčom. Napravili smo skoro isto igralište i na Velikoj Jelsi. U Vojarni Luščić napravljeno je privremeno vanjsko igralište. U ovom trenutku pred dozvolom su multifunkcionalna igrališta za MO Gornje Stative, odnosno za Cerovac Vukmanićki. Na neki način želimo omogućiti djeci i mladima vanjski prostor za druženje i rekreaciju, istaknuo je Damir Mandić, gradonačelnik grada Karlovca.

Stanovnike GČ Drežnik – Hrnetić posebno zanima tema nogostupa i gradonačelnik Mandić je toga svjestan. Na zborovima građana još je u rujnu otvorena tema igrališta i nogostupa. Kad se završi projekt izgradnje kanalizacijske mreže, Hrnetić će napokon postati prava gradska četvrt. Gradonačelnik je svjestan i činjenice da se stanovništvo brine za sigurnost svojih života.

– Na Gradskom vijeću rekao sam da ćemo krajem travnja imati točnu informaciju kojim tempom ćemo nakon završetka aglomeracije krenuti u izgradnju nogostupa, dodao je gradonačelnik Mandić.

Projektant je prisutan, a bit će projektiran i nogostup u Kaštelu. Razlog zašto se sad nije moglo krenuti s izgradnjom nogostupa su isključivo financije. Ovaj problem trebao bi biti riješen kroz naredne dvije godine. Gradonačelnik Mandić zahvaljuje se svima na strpljenju i najavljuje da će biti asfaltirano 3 kilometara makadama što je dodana vrijednost ovih radova.

omicron