KABA

Održana 7.sjednica Skupštine ZŠKŽ – Na poteškoće nisu naišli, a planovi za ovu godinu su im veliki

Zajednica športova Karlovačke županije održala je redovnu, sedmu sjednicu Skupštine. Od 43 člana s pravom glasa na sjednicu se odazvalo 23 što čini sve odluke pravovaljanima. Podnesena su i prihvaćena sva izvješća, plan rada za ovu godinu te zapisnik s prošle skupštine. Kroz financijsko izvješće je vidljivo kako je prošle godine osigurano nešto više sredstava od prijašnjih godina, a takvom se rastu nadaju i ove godine.

Prošle godine je bilo osigurano milijun 750 tisuća kuna, dok ove godine smo dobili nešto manje za početak, no nadamo se da ćemo kroz rebalanse dostići barem tu vrijednost koju smo imali prošle godine. Prošle godine u odnosu na pretprošlu godinu smo imali nekih 500 tisuća kuna više sredstava. To je bilo značajno poboljšanje. Ove godine ne znam kakvi će biti planovi za sad imamo 215 tisuća eura na raspolaganju, a nekakvi zahtjevi prema Županiji su išli na rebalans pa ćemo vidjet koliko će nam Županija odobriti, kazao je Želimir Fajtl, predsjednik Zajednice športova Karlovačke županije.

Većih promjena u njihovom planu rada nema. Ciljevi su isti pa će i dalje podupirati gradske zajednice, strukovne saveze i klubove kroz programe:

Jedan je organizacija i sudjelovanje u natjecanjima, drugi je pomoć pri opremanju, u kupnji opreme i treći je školovanje trenera. Imamo još neka mala sredstva i za promociju sporta, kaže Fajtl.

Na poteškoće naišli još nisu, a ono što očekuju u zadnjem kvartalu ove godine su dodatna sredstva za stipendije za 1. 2. i 3. kategoriju sportaša od Ministarstva turizma i športa te sredstva koja bi se direktno dodjeljivala županijskim zajednicama športova te služila za financiranje opreme, trenera i sličnih potrepština.

omicron