KABA

Snima se spot, a uskoro će se i otvoriti vrata Nikola Tesla Experience Centra – “Očekujemo u narednim tjednima i samo otvorenje”

Nikola Tesla Experience Centar uskoro otvara svoja vrata za posjetitelje, a tom prigodom Karlovačka županija snima promotivni spot u kojem sudjeluje i poznata hrvatska violončelistica Ana Rucner. U spotu će također biti i Nikola Tesla kojeg vrlo vjerodostojno utjelovljuje turistički vodič Boris Šušnjar. Nakon inicijative profesora Gimnazije Karlovac ovaj projekt je pokrenut te je Karlovačka županija vrlo zadovoljna njegovim napretkom.

Sada smo u 2023.godini i uoči smo samog otvorenja Nikola Tesla Experience Centra, ali u ovih više od 15 ak godina dogodili su se neki trenutci u ovom projektu i njegovom razvoju koji zaista potvrđuju jednu dobru energiju, a kad je Nikola Tesla u pitanju naravno govorimo o energiji. Sam ovaj centar koji danas gledate nastao je kao ideja tima koji je bio vezan za izložbu “Nikola Tesla mind from the future” koji su koristili eksponate Karlovačke gimnazije i tada smo surađivali zaista sa stručnjacima koji rade za cijeli svijet, ponosno je kazala županica Martina Furdek Hajdin.

Nikola Tesla Experience Centar nakon dugo vremena otvorit će svoja vrata za posjetitelje, a direktorica centra nije mogla sakriti zadovoljstvo snimanjem spota te samim otvorenjem.

Ono što mi je iznimno drago je reći da je ovo jedna od aktivnosti koja prethodi samom otvorenju centra jer smo u završnoj fazi, iako to govorimo već neko vrijeme, očekujemo u narednim tjednima i samo otvorenje. Centar je gotov tako da je ovo jedna od promotivnih aktivnosti koja nam je jako bitna, a nastavit ćemo i u budućnosti promovirati centar, činjenicu da je ove godine upravo 150 obljetnica od Tesline mature u karlovačkoj Realki. Smatramo da je važno centar pozicionirati na karti bitnih mjesta u Teslinom životu, kaže direktorica centra Martina Marušić Britvec.

A promocija je više nego zagarantirana kazala je violončelistica Ana Rucner koja planira uvrstiti spot u svoj program na budućim nastupima po svijetu, a poznatoj hrvatskoj violončelistici je Teslin život, kako se čini, vrlo poznata tema.

Lijepo mi je da sam ovdje u ovom ambijentu. Prije par godina sam snimala već spot za Nikolu Teslu tamo gdje je on rođen, u Smiljanu. Bila sam tamo u njegovom muzeju, naravno i u zagrebačkom  i nekako sam već povezana s Teslom na taj način i ovo je nekakav bio logičan slijed da se i nastavi. Drago mi je da se na jednom ovako električnom violončelu može svirati glazba koja je takva, jedno novo doba, rekla je Rucner.

Lokacija pored Gimnazije gdje je Tesla maturirao prije 150 godina uskoro će vrvjeti ljudima koji žele saznati nešto više o ovom izumitelju i čovjeku koji je na kartu svijeta upisao Smiljan, Karlovac, a samim time i Hrvatsku.

omicron