Hrvatska narodna stranka – liberalnih demokrata održala je konferenciju za medije. Glavne teme konferencije bile su Mjesni izbori u gradu Karlovcu, predstavljanje nosioca listi HNS-a za mjesne izbore u Karlovcu politike koje HNS želi predstaviti biračima.

Na ovim malim izborima možemo vidjeti Hrvatsku narodnu stranku koja ima osam kandidacijskih lista za članove vijeća u tri mjesna odbora i pet gradskih četvrti. Mjesni odbori su Borlin, Ladvenjak-Selišće i Mala Švarča, a pet gradskih četvrti su Švarča, Novi Centar, Zvijezda, Turanj i Mostanje, kazala je Anita Štefančić, povjerenica HNS – liberalni demokrati grada Karlovca.

Od osam listi nosioci njih tri su žene. Predstavili su glavne politike kojima se žele baviti i problematike koje bi htjeli riješiti.

Želimo se zalagati za veću uključenost građana u donošenje odluka koje se tiču njihovog susjedstva, organizirati zborove građana te odlučivati na principu da se ideje građana uključuju u investicijske planove gradske uprave. Želimo povećati brigu za okoliš i održivo gospodarenje otpadom te izgradnju novih dječjih igrališta i prostore za druženje građana starije dobi. Za to mogu poslužiti prostorije gradskih četvrti i mjesnih odbora koji sada nemaju tu namjenu. Želimo organizirati dežurstva i pokrenuti programe pomoći starijim osobama i osobama s posebnim potrebama kroz obilaske, razgovor, odlazak u trgovinu, prijevoz doktoru i slično, kaže Štefančić.

Ovi planovi odnose se na gradsku organizaciju, a u gradskoj četvrti Zvijezda žele smanjiti probleme na koje se građani najviše žale: parkiranje te dovoz drva o kojemu, kako kažu još, nitko nije razmišljao kako će biti odrađen s obzirom na neprolaznost cesta zbog radova.
Izlaznost na male izbore je vrlo često mala, ali povjerenica HNS-a kaže kako ljudi moraju shvatiti da je izlazak na izbore jedini način da promijene nešto u svojoj gradskoj četvrti ili mjesnom odboru.