• March 30, 2023
  • Dora Gornik
  • 0

Policija je jučer zaprimila dojavu građana da se na dionici autoceste A1, na potezu Draganić – Karlovac jedno vozilo kreće suprotnom smjeru te su policijski službenici krenuli u žurnu intervenciju. Ubrzo je potvrđena istinitost dojave te je na naplatnoj postaji Karlovac zaustavljeno vozilo, a vozač je spriječen u daljnjem kršenju prometnih propisa. Vozač je uhićen i nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje.

Policijski službenici su utvrdili osnovanu sumnju da je 35-godišnji državljanin Turske kao sudionik u cestovnom prometu iz obijesti teško kršio prometne propise tako što je prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima, upravljao osobnim automobilom francuskih nacionalnih oznaka, za koje nije imao važeću prometnu dozvolu.

Muškarac je osumnjičen da se, dolaskom neposredno prije dijela na kojem je promet, polukružno okrenuo i nastavio vožnju u zabranjenom smjeru. Tijekom kretanja suprotnim smjerom u trenutku znatnog intenziteta prometa, vozač je izazvao neposrednu opasnost za život drugih sudionika u prometu, a prilikom kretanja po traci za zaustavljanje vozila ubrzavao je kretanje i nastavio vožnju u smjeru izlaza s autoceste gdje je zaustavljen od strane policijskih službenika.

Vezano za ovaj događaj policija i dalje provodi kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja eventualnih drugih kaznenih djela ili protupravnih ponašanja kažu iz PU Karlovačke.