Na Veleučilištu u Karlovcu održan je prvi Stručni skup pivara pod nazivom “S pivarima, za pivare”. Stotinjak stručnjaka i pivarskih entuzijasta iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije razgovaralo je o utjecaju higijene pogona na sigurnost proizvoda, cirkularnoj ekonomiji i otpadnim tokovima u pivarskoj industriji, analitičkim rješenjima za craft pivare i ulozi hmelja u suvremenoj proizvodnji piva.

Veleučlište u Karlovcu, poznato po jedinom dediciranom studiju za pivarstvo u Hrvatskoj s visokom razinom opremljenosti, kvalitetnom mikropivovarom te modernim laboratorijem, organizacijom ovako važnog događaja još je jednom potvrdilo svoje mjesto na pivarskoj mapi Hrvatske.

Skup je namijenjen stručnjacima i zaposlenicima u pivarskom sektoru, ali i svim ljubiteljima piva koji žele čuti posljednje trendove u pivarstvu.

-Želja nam je bila povezati stručnjake u pivarstvu, zaposlenike iz manjih, zanatskih ili velikih te industrijskih pivovara i obrazovne institucije i otvoriti dijalog o tome kako možemo biti još suvremeniji, napredniji i bolji. Vjerujemo da pivarstvo u Hrvatskoj ima velik potencijal koji možemo ostvariti samo zajedničkom suradnjom i dijeljenjem znanja, istaknuo je Goran Šarić, glavni organizator skupa, voditelj pivarskog programa i viši predavač na Veleučilištu u Karlovcu.

Među predavačima su se našli domaći i međunarodni stručnjaci iz Hrvatske, Slovenije, Austrije i Italije koji su održali predavanja na uvijek aktualne teme u pivarstvu – od higijene u pogonu, preko zbrinjavanja otpadnih tokova iz pivovare, pivarskih kvasaca, analitičke opreme za kontrolu procesa proizvodnje i gotovog piva do hmelja i proizvoda od hmelja.

-Reakcije predavača i sudionika su izvrsne, na što smo posebno ponosni. Ideja je da se ovaj Skup održava jednom godišnje i s vremenom preraste u prepoznatljivi brand Veleučilišta u Karlovcu, ali i samog grada Karlovca te postane događaj kojeg će stručnjaci cijeniti, kojem će se veseliti i rado mu se vraćati, dodaje Šarić.