KABA

Glumci Gradskog kazališta Jastrebarsko oduševili novom predstavom “Tko je ukrao malu balerinu”- na uspjehu im čestitao i prvi čovjek grada Zvonimir Novosel

Novom predstavom „Tko je ukrao malu balerinu?“ glumci Gradskog kazališta Jastrebarsko osvojili su publiku, ali i nagrade stručne komisije na nedavno održanoj Smotri kazališnih amatera Zagrebačke županije. U godini u kojoj slave 55 godina uspješnog djelovanja, nisu mogli svojoj publici dati bolji poklon. Tekst za predstavu napisao je Milan Fošner, a istu je režirao Mario Kovač,u suradnji s umjetničkom voditeljicom kazališta Mijom Matasić. Radi se o detektivskoj drami s elementima komedije i napetom trileru koji preuzima obrasce filmskog žanra i s njima se poigrava u kontekstu postratne Hrvatske. U središtu priče je suspendirani detektiv Ivica Vinković koji na prijelazu tisućljeća upada u paukovu mrežu intriga, krađe umjetnina i ubojstva. U predstavi su se posebno istaknuli glavni glumci – Velimir Kokot i Lucija Severinac.

Inače, poznatom kazališnom redatelju Mariju Kovaču bila je ovo prva suradnja s jaskanskim kazalištarcima, a zanimljivo je da će se njegova suradnja s Jaskom nastaviti i dokumentarnim filmom o obnovi dvorca koji će režirati za Grad Jastrebarsko.

Nije to naravno sve što se događa u jaskanskom kazalištu. Najmlađi glumci i glumice također marljivo pripremaju svoju novu predstavu, a u najavi je i ŽIS festival.

Gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel zbog svega toga odlučio je osobno čestitati ovoj vrijednoj kazališnoj ekipi te im se propisno zahvaliti na svemu što čine za svoj grad.

Meni je jedan od najtežih prijema u vijećnici upravo ovaj. Objasnit ću i zašto. Kazalište je dio mog života. Deset godina sam bio aktivni član i predsjednik udruge i to kazalište mi je priuštilo neke od najljepših trenutaka u životu. Isto tako, u nekim teškim situacijama u kojima sam bio sa svojom obitelji-ovi ljudi su mi bili velika podrška i to nikada neću zaboraviti. Sretan sam što nakon svih tih godina naše kazalište ne samo da živi, već diše punim plućima. Veliko je to odricanje i težak rad, ali želja i prkos da tako jedna dobra stvar kao što je kazalište živi i dalje,drži to sve skupa na hrpi- emotivan je bio gradonačelnik Novosel.

Podsjetimo, pred jaskanskim kazalištarcima je i povijesno predstavljanje publici u Zagrebu; naime svoju će novu predstavu „Tko je ukrao malu balerinu“ odigrati u nedjelju, 07. svibnja u Sceni Vidra od 20 sati. Svi zainteresirani još uvijek mogu kupiti svoju ulaznicu, ali valja požuriti jer ih ima još jako malo.

omicron