KABA

Dramski studio Gradskog kazališta Zorin dom spreman je za premijerne izvedbe mjuzikla Pepeljuga

Od premijere prve Pepeljuge Dramskog studija prošlo je 70 godina. Isto toliko godina slavi i Dramski studio Gradskog kazališta Zorin dom ove godine, a svoje vjerne gledatelje i sugrađane odlučili su za rođendan počastiti prekrasnim mjuziklom čiji je autor hrvatski velikan Vladimir Nazor.

Ono što nas očekuje u petak je dugoočekivani mjuzikl Pepeljuga na tekst Vladimira Nazora u režiji naše Sanje Hrnjak, umjetničke voditeljice Dramskog studija s puno prekrasnih glazbenika, a baza su naravno članovi Dramskog studija. U petak imamo premijernu izvedbu prvu, u subotu premijernu izvedbu drugu. Kad bi htjeli mogli pi imati još pet premijernih izvedbi koliki je interes građanstva za ovaj prekrasan događaj, kazala je ravnateljica Zorin doma, Irena Božičević.

U Nazorovoj inačici, kako kaže Sanja Hrnjak, klasična bajka je prenesena na naše prostore. Pepeljuga je zapravo pastirica, a umjesto dobre vile pomaže joj dobra krava. Priča postaje puno zanimljivija s izmjenama likova u obične svakodnevne ljude na koje će se mnogi moći povezati. Neke uloge bit će promijenjene s petka na subotu. Naime u petak će nastupiti i gosti, a u subotu domaća „ekipa“. Gostima je jednako drago sudjelovati kao i domaćima, a kažu u Zorin domu se osjećaju kao kod kuće.

U alternaciji pepeljugu igraju Lucija Jelušić Šimatović i Ivana Kostelac, ulogu krčmarice Jage igraju Valerija Nikolovska i Marijana Nikšić, a u ulozi kneza pojavljuju se Fabijan Pavao Medvešek i Filip Subotić.

Zaista mi je čast da mogu zamijeniti ovakvu sjajnu glumicu, odnosno biti njena alternacija. Mnogo sam naučila od članova Dramskog kluba i od Sanje Hrnjak s obzirom na to da je ovo moj glumački debi. To je za mene bio jedan izazov u karijeri i ja sam objeručke prihvatila i sad nakon nešto više od dva mjeseca osjećam se dijelom te obitelji. Uopće se ne osjećam kao gošća, kaže Valerija Nikolovska, većini poznata kao jazz pjevačica a ovaj petak dočarat će ulogu krčmarice Jage.

Mladi članovi Dramskog studija također su puni dojmova i zahvale prema Sanji koja ih je pozvala u kreiranje ovog spektakla za kazalište. Oni nisu jedini koji su bili puni hvale, tu je uskočio i gradonačelnik Mandić koji je zaključio kako će ovaj mjuzikl biti popularan i van vrata Zorin doma, a i van samog Karlovca.

Vjerujem da će se tu otvoriti i jedan element suradnje s Croatia Records vezano za neki oblik nosača zvuka tako da mi se čini da je ovo jedna velika Karlovačka priča u kojoj su gosti postali domaći. Jedna Karlovačka priča koja će provesti ime Karlovca puno šire od Zorin doma, rekao je gradonačelnik Damir Mandić.

Jedino što je preostalo svim Karlovčankama i Karlovčanima je da dođu i uživaju na premijeri mjuzikla Pepeljuga koji se već dugo priprema. Za sami mjuzikl sve je spremno od scenografije, kostimografije i uvježbavanja do ponašanja na pozornici svih koji sudjeluju te jedino što preostaje je u petak i subotu otvoriti vrata Zorin doma.