Proteklog vikenda u Osijeku je održano pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u mačevanju, za disciplinu mač. Iako se ta disciplina u karlovačkom klubu ne trenira previše intenzivno i natjecateljski, članovi karlovačkog kluba vratili su se iz Osijeka sa osvojene 3 srebrne i 2 brončane medalje.

Najveći uspjeh na prvenstvu definitivno je osvojeno 2. mjesto u kategoriji seniora ekipno, u konkurenciji od 5 ekipa iz 5 različitih klubova i gradova. Ekipa Ajax Karlovac u sastavu Antonio Gojak, Leo Li, Anton Mravunac i Sven Prpić bila je zbog dobrog renkinga, ostvarenog na pojedinačnom seniorskom prvenstvu dan ranije, slobodna u četvrtfinalu. U polufinalu borci MKK bili su bolji od ekipe zagrebačke Mladosti rezultatom 45-32, da bi potom u finalu ostali uskraćeni za prvo mjesto. Split je bio ipak nešto bolji.

Od pojedinačnih rezultata valja izdvojiti 2. mjesto koje je osvojio Leo Li kod mlađih seniora U-23, sa ostvarenih 6 pobjeda i 2 poraza u konkurenciji od 15 boraca. Vrlo dobro 2. mjesto osvojio je i Leonard Baršić-Ilić u kategoriji dječaka do 11 godina starosti, sa ostvarenih 6 pobjeda i 2 poraza, u konkurenciji od 7 boraca. U istoj kategoriji Mislav Ostarčević osvaja 3. mjesto.

Kod djevojčica najuspješnija je bila Iva Kirinčić koja je osvojila 3. mjesto u kategoriji do 13 godina, sa ostvarenih 6 pobjeda i jednim porazom u polufinalu, u konkurenciji od 16 natjecateljica. Anamarja Gojak je kod seniorki prošla grupnu fazu natjecanja, da bi onda ispala u prvoj eliminacijskoj borbi. Osim tih rezultata, treba izdvojiti odličan nastup Luke Bublića u kadetima U-17, koji u konkurenciji od 24 borca gubi borbu za medalju u produžetku rezultatom 15-14, te odličan nastup Antona Mravunca koji u konkurenciji od 19 seniora također gubi tek u borbi za medalju, rezultatom 15-9.

Ovo natjecanje potvrđuje kvalitetan rad Mačevalačkog kluba Karlovac.

Čestitamo !