KABA

Badovinac poslao županici niz pitanja o NTEC-u; Na to ga potaknula smjena ravnateljice te prikrivanje idejnog začetnika

Nedavno otvoreni Nikola Tesla Experience Centar već je potaknuo brojna pitanja. Ovoga puta Nikola Badovinac više njih je uputio županici Martini Furdek Hajdin, a nakon najavljene smjene ravnateljice centra. Još jedan od razloga je, kako kaže, i prikrivanje od premijera navodnog idejnog začetnika

Priopćenje koje je uputio medijima prenosimo u cjelosti.

1.Je li zgrada u kojoj se sada nalazi NTEC, odnosno zemljište, oduvijek bila u vlasništvu Gimnazije ili je bila u vlasništvu nekog drugog (možda Grada Karlovca) pa je predana, poklonjena ili prodana? U čijem je vlasništvu bila? Ako je prodana, za koliko € je prodana, a ako je predana ili poklonjena, postoji li dokument sa zahtjevom za isto? Tko je podnio taj zahtjev?

2.Je li istina da je Županija u vrijeme bivšeg župana (onog koji je koristio neke podatke od jednog istraživanja kojeg je platila Županija kako bi napisao doktorat kojeg je stekao u drugoj državi, ali to sada nije tema) potrošila više milijuna kuna iz proračuna kako bi krenula u gradnju zgrade pa je sve kratko stalo jer nije bilo novaca za završetak? Koliko je točno novaca potrošeno i ako je (a je), kako to da taj novac nije namijenjen za neke druge stvari na području Karlovačke županije?

3.Iz kojeg je točno fonda dobiven novac za NTEC i je li istina da je taj EU novac dobio Grad Karlovac da raspoređuje na natječajima

4.Je li istina da se projekt “Tesla ili kako je već imao radni naziv” nije mogao prijaviti kao turistički projekt na EU novac nego kao poduzetnički centar i ako je to istina, na osnovu čega se naplaćuju ulaznice građanima u “turistički centar” ako je on poduzetnički centar? Nisam još susreo takav primjer pa bi zamolio da mi objasnite kako to funkcionira jer mi nije jasno zašto sam platio ulaznicu u poduzetnički centar.

5.Ako je NTEC poduzetnički centar, koliko morate imati godišnje poduzetnika u istom na edukacijama? Koji podaci se prate na godišnjoj razini kako bi se opravdalo ulaganje u projekt od strane EU?

6.Koji je godišnji plan rada NTEC? Ovako “iz vana” vidim da se je održalo koje grupno predavanje te da se pojavljuju turisti/građani koji dođu vidjeti što je to novog u našem gradu ili u Vašem slučaju u Karlovačkoj županiji.

7.Je li “idejni začetnik” dr. sc. Damir Jelić (jedan od dvojice) bio pozvan na otvorenje NTEC-a? Kako već nije bio tamo, zašto je premijeru uskraćeno spominjanje tog idejnog začetnika? Smatram da bi taj “idejni začetnik” trebao dobiti javnu ispriku zbog tog propusta.

I još jedna stvar, popravite nadstrešnicu na parkiralištu jer na više mjesta propušta kišu što sam i sam vidio i osjetio.

omicron