KABA

Stiže povećanje plaća pomoćnicima u nastavi – isplata regresa, povećanje prijevoza, Božićnice i satnice za predmetnu nastavu

Hrvojka Božić, županijska vijećnica i ravnateljica Muzeja grada Karlovca, na 15. sjednici Županijske skupštine postavila je pitanje u vezi povećanja plaća pomoćnicima u nastavi na što je dobiven potvrdni odgovor.

U rebalansu Proračuna Karlovačke županije osigurana su sredstva za povećanje plaća pomoćnicima u nastavi kao i ostala davanja. Povećat će se prijevoz, satnica za predmetnu nastavu i Božićnica. Također, uslijedit će isplata regresa.

– Želim naglasiti da nisu povećane plaće i naknade samo za pomoćnike koji imaju formalni ugovor s Karlovačkom županijom nego smo htjeli, naravno, izjednačiti status i voditi brigu i o pomoćnicima koji imaju formalni sporazumu s našim partnerskim ugovorima. Tako da je konkretno za naše županijske pomoćnike pripremljen iznos od 62 500,00 eura, a za pomoćnike koji imaju sporazum s partnerskim udrugama iznos od 35 000,00 eura što sam rekla da zajedno iznosi 97 500,00 eura. To znači da je za njih povećana i satnica za 5 kuna, za svakog pomoćnika. Osim toga su im povećana i neka druga materijalna prava poput isplate regresa, prijevozni troškovi i ostali, rekla je Marija Šćulac, pročelnica UO za školstvo Karlovačke županije.

Marija Šćulac najavila je da će se povećati i sama satnica. Osobe koje rade s učenicima 5. i 6. razreda po novom će raditi 25 sati tjedno, a one koje rade s učenicima 7. i 8. razreda radit će 28 sati.

U samoj intenzivnoj pripremi je novi projekt pomoćnika u nastavi. Radi se na pripremi dokumentacije i očekuje se tijekom ljetnih mjeseci raspisivanje novog poziva.  Kako tvrde s nacionalne razine, bit će veća i kvalitetna materijalna prava.

omicron