KABA

NK Frankopan proslavio 30. rođendan uz revijalnu utakmicu, nastupe KUD-ova, besplatni gulaš i zabavu uz TS Merak

Gotovo cijeli tjedan vrijedni članovi NK Frankopan slave 30. rođendan kluba. Sve je započelo još u srijedu kad su održali promociju knjige o svom 30 – ogodišnjem radu kluba čime su dokazali da su jedni od rijetkih koji detaljno vode evidenciju od samih početaka djelovanja. Danas su na svom stadionu u Brežanima nastavili u slavljeničkom tonu, a sve je započelo revijalnom utakmicom veterana Frankopana i veterana – prijatelja iz Grada i Županije. Pobijedili su domaćini rezultatom 3:2 nakon čega su uslijedili nastupi KUD-ova Sv. Rok Brežani i Župe Sv. Rok Skakavac. Predsjednik Dino Jakovac zahvalio je svim ljudima koji od samih početaka prate njihov rad i podržavaju ga neovisno je li riječ kroz financijsku ili materijalnu pomoć. Ipak, najvažnija im je ona moralna. Uručio je zahvalnice sponzorima, udrugama i pojedincima. Program je vodio legendarni voditelj Damir Valent Dado.

– Nogometni put počeo sam u NK Karlovac 1919 kao mlađi pionir. Neko vrijeme igrao sam za NK Kupa. Onda se 2008. godine stvorila želja da se stvore juniori što sam ja silno htio. To smo i ostvarili. Odmah smo prvu sezonu bili prvaci. Sretan sam što sam danas ovdje, rekao je Mario Matijašić, igrač NK Frankopan.

– Poseban je osjećaj. Trideset godina nije malo i kad se sjetimo da je klub nastao u ratnom razdoblju kad je velik dio mještana, a samim time i velik dio članova kluba bio prognan, vjerujemo da im je klub bio jedini spas da se prisjete svog rodnog kraja kroz nogometni klub. Ja sam u klubu od rođenja. Star sam gotovo kao i klub. Kao i Mariju, ovo je nama sve prirodno, dodao je Marko Horvat, igrač NK Frankopan.

Mario Matijašić najbolji je strijelac u povijesti kluba s ukupno 194 pogotka u 345 nastupa, dok je Vlado Prpić proglašen igračem s definitivno najvećim brojem nastupa – njih čak 385, a i danas zaigra ako je potrebno.

– Ovo je povijest. Trideset godina unatrag i sada jedna fešta. Svi smo igrali nogomet u drugim klubovima. Neki su igrali u Rečici, ja sam tipa igrao u Kupi. Nogomet mi je ogromna ljubav u životu, objasnio je Vlado Prpić, najdugovječniji igrač kluba, a danas i trener seniorima.

– U početku sam bio osnivač, a kasnije 3. predsjednik i branio sam. Evo, do dana današnjeg smo gospodin Prpić i ja registrirani za seniore. Inače, ovo je danas prekrasno. Zahvaljujemo  svim ljudima iz Grada i Županije, kao i našim mještanima na pomoći. Danas smo zahvalni mladim ljudima koji su nastavili jednim jako dobrim putem. I knjigu smo dali štampati u 300 primjeraka, mišljenja je Željko Grubač, nekadašnji igrač kluba, a danas veliki obožavatelj i član.

Dok se mnogi “veliki” klubovi diljem županije gase, NK Frankopan iz 2. ŽNL još jednom je dokazao svoju ogromnu veličinu usprkos malom brojem članova. Uz ljubav prema nogometu i klubu, sve je moguće bez obzira u kojem se rangu natječete. Vjerujemo da će večeras svi prisutni gosti feštati do dugo u noć uz TS Merak, a mi ovim putem još jednom želimo klubu sretan rođendan! Ako želite saznati o čemu smo još razgovarali s članovima kluba i kako je bilo na samoj proslavi te promociji knjige, pogledajte emisiju “Sportski pregled” na Trend televiziji već ovog ponedjeljka u 19:00 sati.

FOTO: Sara Ajlec