Na našu mail adresu stigla je fotografija zanimljivog natpisa. Naime, na poruci stoji:

Zaštitna mreža na novom igralištu izvan funkcije do preuzimanja od Grada Karlovca.

Molim ne skidati lokote!

Pošten rad se mora platiti!

Ne damo  im mito!!

U potpisu Adria Sport Servis. Tvrtka je to iz Zagreba koja je izvodila radove postavljanja zaštitnih mreža iza golova na pomoćnom terenu s umjetnom travom Čavlekovog stadiona. Kako nam direktor Ivan Sunara kaže, s Gradom Karlovcem su potpisali ugovor po kojem su radovi trebali biti gotovi do 10. svibnja.

-Mi smo s Gradom Karlovcem prije otprilike mjesec i pol potpisali ugovor o izvođenju radova zaštitne mreže iza golova koje smo trebali završiti do 10. svibnja što smo i učinili. Ostali su sitni (dekorativni) poslovi koje nismo mogli završiti zbog kiša i poplava, no to smo svakako namjeravali učiniti, iako nam Grad nije omogućio ulazak na stadion; čak su nam iz kluba nudili da će te sitnice sami riješiti. Problem je nastao kad smo Grad Karlovac tražili da potpišu centralni zapisnik. Oni to nisu željeli, odugovlačili su i time nas tjerali na prekoračenje roka. Na kraju su nam ponudili da potpišemo zapisnik 31. svibnja, po čemu bi ispalo da kasnimo 19 dana i da moramo platiti 500 eura penale. To nije u skladu ni sa zakonom, ni s potpisanim ugovorom. Mi to ne želimo, makar morali i na sud, kaže Sunara i nastavlja.

-U jednom trenutku Marin Zlatarić, viši stručni suradnik za komunalno gospodarstvo, bezobrazno je inzistirao na potpisivanju ugovora. Pročelnik Greb, iako je bio na potpisivanju ugovora, kasnije se nije javljao i nismo mogli stupiti s njim u kontakt. Nadalje, kad smo probali dobiti informacije od Grada vezano uz naš ugovor, iste nam nisu bile dostavljene. Čak smo dobili poruke “Zvala sam da se dogovorimo”. Mi na to ne želimo odgovoriti i nije u skladu sa zakonom. Na mito ne pristajemo, tražimo samo poštenu isplatu za naš posao. Inače, oni cijelo vrijeme koriste taj objekt. Ja sam lokotom podigao mreže i čekamo prvi sunčani dan da ih uklonimo. 

Dodaje i kako je cijelo vrijeme prisutan “korupcijski riječnik” i iz tog razloga aludira na “mito”. Također, angažirat će odvjetnika

-Ali 500 eura penala platiti nećemo. Pročelnik Greb se ne javlja na telefon, niti odgovora na poruke, na poslu ga nije bilo. Na broj povjerenika za informiranje nitko se ne javlja, nitko ne odgovara na mailove. 

Sunara zaključno dodaje kako na spomenutom igralištu postoji puno nedostataka.

Grad Karlovac smo tražili očitovanje, pa nastavak priče još uvijek čekamo.