Oni su uspješno završili stručno akademsko obrazovanje – oni su diplomanti i diplomantice Veleučilišta u Karlovcu. Točno u podne bila je održana 81. po redu svečana promocija za više od 200 diplomanata predidplomskih i stručnih studija. Veleučilište je na svoje studente izuzetno ponosno.

– Naši studenti su stvarno sjajni i ostvaruju krasne karijere nakon završenog studija. Ponosan sam na sve njih što su bili hrabri i dovoljno smjeli da završe naše studijske programe, koji zaista nisu lagani. Ohrabrujem ih da nastave svoj profesionalni razvoj i u privatnom sektoru, kazao je dekan Ivan Štedul.

Dekan Štedul istaknuo je i kako ih posebno veseli što su njihovi studiji svi redom stručni, tako da studenti imaju priliku usvojiti razna praktična znanja. U vremenima ubrzanog tehnološkog razvoja, spoznaja da ih umjetna inteligencija neće moći tako lako zamijeniti svakako je utješna.

– Trenutno je globalno situacija takva, pri čemu mislim na pojavu umjetne inteligencija, da često čujemo kako će mnoga radna mjesta i zanimanja biti ukinuta razvojem AI-a. Znanja i vještine koje stječu naši studenti nisu baš tako lako zamjenjiva, dodao je dekan Štedul.

Ponosni roditelji, bake i djedovi, braća i sestre, ispratili su karlovačke diplomce uz suze, smijeh, pljesak i želju da im nastavak profesionalnog razvoja i usavršavanja bude uspješan i svrhovit.