KABA

Klasika u parku završila je program koncertom komornog orkestra

Karlovački komorni orkestar Glazbene škole Karlovac pod dirigentskom palicom Vetona Marevcija zatvorio je manifestaciju Klasika u parku. Prekrasnim izborom skladbi Edvarda Griega i Felixa Mendelsona oduševili su okupljenu publiku. Dirigent Marevci naznačio je kako mu je iznimna a čast ponovno dirigirati komornim orkestrom na ovako prekrasnom događaju.

Ljepšeg osjećaja nema na mom dirigentskom putu. U ovom našem gradu u prekrasnom parku poprilično je pun. Imamo prekrasan atraktivan program Edvard Grieg – dvije Peer Gynt suite velo poznate, prekrasne popularne i za kraj izbor iz Sna ljetne noći Felixa Mendelsona, vrlo jedna virtuozna kompozicija. Zadnji stavak skriva jedno iznenađenje, kazao je dirigent Veton Marevci.

Nakon prijašnjih nastupa mladih učenika Glazbene škole Karlovac ovaj je zasigurno bio točka na i ovoj manifestaciji, koja će se zasigurno i narednih godina održavati, no nije bio nikako namijenjen da zasjeni talent učenika već da im da dodatnu motivaciju za daljnje muziciranje. Više od 50 glazbenika zauzelo je mjesto na ovoj pozornici na posljednjem koncertu Klasike u parku, a njihove pripreme za njega tekle su u najboljem redu.

Pripreme su išle jako dobro, imali smo dovoljan broj proba. Prvenstveno naše snage, a onda i pripomoć iz Zagreba. Sve skupa nas je 53, sa mnom 54 muzičara na ovoj bini što je za Karlovac stvarno jedno veliko postignuće, kaže Marevci.

Posjetiteljima su sva djela bila ipak od nekuda poznata pa su uz neka i zaplesali. Klasika u parku bila je pun pogodak za Glazbenu školu kako bi se pokazali svi od najmlađih do najstarijih glazbenika. Za ovu prigodu pripremali su se dugi niz mjeseci, a gledatelji su bogatim pljeskom nagradili njihov rad i trud.