KABA

Održano Prvenstvo Hrvatske za mlađe juniore/ke u atletici; oborena dva državna rekorda

Prvenstvo Hrvatske za mlađe juniore/ke koje se ovoga vikenda održalo u Karlovcu već prvog dana rezultiralo je dvama novim državnim rekordima.

Vita Penezić slavila je na 100 metara s novim juniorskim i mlađe juniorskim rekordom 11,71 što je ujedno i norma za Europsko juniorsko prvenstvo u Jeruzalemu. Druga na 100 metara bila je Mia Wild koja je također trčala novi osobni rekord 11,97, a samo 20 minuta ranije Mia je pobijedila na 100 m prepone s rezultatom 13,58 što je trenutno vodeći rezultat u Europi za mlađe juniorke.

Drugi državni rekord srušila je štafeta HAAK Mladosti i to onaj za kadetkinje. Kadetkinje Mladosti u sastavu Josipa Klišanin, Eva Barbarić, Bela Steinocher i Lara Čadonić bile su druge s 48,65, iza štafete Agrama (47,63) koja je trčala u sastvau Isabell Frank, Laura Matko, Reska Milinković i Vita Penezić.

Prvog dana je održana i jedna disciplina izvan konkurencije, a to je 10000m hodanje, u kojoj je pobijedio Bruno Erent ispred Edmonda Dobrune koji je postavio novi hrvatski juniorski rekord s rezultatom 44:59,92.

Rezultati drugog dana natjecanja bit će objavljeni kasnije večeras na stranicama HAS-a.

– Već prvog dana mladi sportaši pokazali su izuzetan talent i znanje i osstvarili sjajne rezultate, što me izuzetno veseli, kazala je Renata Novosel, potpredsjednica AK Karlovac i pozvala sve sugrađane i sugrađanke da prisustvuju najznačajnijem sezonskom natjecanju, Seniorskom prvenstvu Hrvatske u Atletici, koji će se održati na stadionu Čavlek 8. i 9. srpnja.