KABA

U ŠSD Mladost održan košarkaški turnir za kadete; pobjedu odnijela momčad zagrebačke Dubrave, a najbolji strijelac turnira je Pavao Moćnik

U dvorani Mladost održan je košarkaši turner za kadete. Sudjelovali su kadeti momčadi Kabe, KK Cibona, KK Cedevita i KK Dubrava. Prva je održana utakmica Dubrava – Kaba, koja je završila rezultatom 90:94 za KK Dubrava. Cedevita Junior i Cibona odigrali su 72:90, a u utakmici za treće mjesto povela je Kaba. U finalu igrali su KK Dubrava i KK Cibona, a rezultat je 94:79 za KK Dubravu. Najbolji strijelac turnira je Pavao Moćnik (Kaba).

– Turnirom sam izuzetno zadovoljan. Trenniram već 9 godina i misliom da se rezultati mogu postići radom i trudom. Samo trening, kazao je mladi Moćnik.

Za Cibonu iskazao se Jakić, Andrić za Cedevitu i Gluhak u momčadi Dubrave. Trener Cibone Dubravko Zemljić pohvalio je organizaciju turnira.

– Pa bilo je grešaka, ali to je normalno za tu dob. Nastavit ćemo trenirati, sezona je lagano pri kraju, slijedi nam odmor, a organizatorima turnira svaka pohvala i nadam se da ćemo i nagodinu nastupiti, kazao je Zemljić.

Turnir je podržao i Veljko Mršić koji je također pohvalio organizaciju.

– Došao sam dati podršku kadetima i pohvala Pejčinoviću na organizaciji. Bitno je da se igra, da se druži, i bilo bi sjajno kada bi u post-sezoni bilo više ovakvih turnira, kazao je Veljko Mršić.

Kristina Peris, predsjednica Košarkaškog saveza Karlovačke županije kazala je kako joj je drago da su na turniru zaigrali kvalitetni klubovi iz Zagreba i Karlovca.

– Hvala Kabi na organizaciji i želim reći kako poanat ovakvih turnira upravo jest popularizacija košarke, sa željom da Karlovac opet nosi titulu „grad košarke“, kao što je to nekada bilo, za kraj je dodala Kristina Peris.