Gimnastičko društvo Osijek Žito bilo je domaćin Pojedinačnog prvenstva Hrvatske u apsolutnom programu, Ekipnog prvenstva Hrvatske u slobodnom i obaveznom programu te Završnice kupa Hrvatske u slobodnom i obaveznom programu. Kroz sportsku dvoranu Gradski vrt prošlo je više od 500 gimnastičarki i gimnastičara iz cijele Hrvatske. Gimnastički klub Sokol Karlovac predstavljale su 23 gimnastičarke i 15 gimnastičara.

U apsolutnom programu u kategoriji seniora nastupila su dva predstavnika GK Sokol Karlovac – Lovro Čorak i Matija Tek. Prava mala drama odvila se na ručama gdje je bodovna razlika između prva tri gimnastičara bila svega 0,033 boda. Marko Jovičić i Lovro Čorak imali su identičnu ocjenu 11.433, a zlato je na kraju osvojio Jovičić koji je dobio veću ocjenu za izvedbu dok se Čorak morao zadovoljiti srebrom. Matija Tek zauzeo je treće mjesto s ocjenom 11.400. Na preči je zlatnu medalju očekivano osvojio aktualni europski prvak na toj spravi, Tin Srbić, iz ZTD Hrvatski Sokol. Srebro je osvojio njegov klupski kolega Liam Rabić, a bronca je otišla u Karlovac zahvaljujući Matiji Teku koji je osvojio 3. mjesto. Kod djevojaka svoje prve nastupe u apsolutnom programu imale su Nera Đurić i Nika Babić koje su nastupile na dvovisinskim ručama i gredi.

U Obaveznom programu ekipa mlađih juniora u sastavu Dino Penić, Kruno Polak, Karlo Klarić i Andrija Crkvenac osvojili su 1. mjesto ispred ekipe GK Hrvatski Sokol Vinkovci. Najbolji pojedinac bio je Dino Penić koji je zauzeo 4. mjesto. U kategoriji mlađih juniora ekipa karlovačkog Sokola u sastavu Filip Krznar, Leon Dejanović, Patrik Maglić, Matej Maglić i Vito Radaković, zauzela je 2. mjesto iza ekipa GK Marijan Zadravec Macan iz Čakovca, a ispred ekipe GK Inova-Gim iz Osijeka. U ekipnom poretku juniorke GK Sokol Karlovac (Nina Miljenović, Leonarda Šlat i Dora Martišković) zauzele su 2. mjesto, iza ZTD Hrvatski Sokol te ispred GK Inova-gim.

U Slobodnom programu u kategoriji mlađih juniora Filip Štedul i Patrik Rajković osvojili su 3. mjesto. Zlato je u istoj kategoriji pripalo ZTD Hrvatski Sokol, a srebro GK Novi Zagreb. Treće mjesto osvojila ekipa u sastavu Lucija Lukežić Štedul, Jana Busić, Ilona Rajković i Nadja Kranjc u kategoriji U2. U kategoriji juniorki Lara Đurić osvojila je 3. mjesto. Zlato je kod juniorki pripalo Luciji Puljiz iz GK Split, a srebro Ani Budimir iz GK Rijeka. U kategoriji seniorki u ekipnom poretku prvo mjesto pripalo je GK Vukovar, a drugo GK Sokol Karlovac. Za seniorsku ekipu nastupile su Karla Šibenik, Ana Magdalena Fabijanić i Jana Gabi Kasunić.