Gradsko društvo Crvenog križa Karlovac nastavlja sa provođenjem raznih akcija, a nadolazeći tjedan biti će rezerviran za darivanje krvi. Ono će biti dostupno 19.09. u sljedećim terminima: utorak od 9 do 15h, srijeda od 11 do 17h, četvrtak od 12 do 18h te petak od 9 do 15h. Mjesto događanja su prostorije Crvenog križa u Karlovcu pod adresom Smičiklasova 25.

Poziv zainteresiranima za darivanje uputila je radnica Crvenog križa Renata Bogović.

– Krvi nam uvijek nedostaje. Ovom prigodom pozivam sve darivatelje krvi koji nam uobičajeno dolaze da nam dođu. a sve one koji još nisu darivali isto tako pozivam da daruju. Za ovu godinu imamo 123 nova darivatelja krvi i ta brojka nam je u blagom porastu, a isto tako se nadamo da će i nastaviti rasti u rujnu, izjavila je Bogović.

Darivanju krvi dobrodošli su svi građani, ali ipak postoje neki uvjeti koje darivatelji moraju ispuniti.

– Lijepo je nekome spasiti život. Bitno je samo da su teži od 55kg, da su zdravi i da imaju dobru volju i veliko srce jer nikad ne znamo kada i nama samima može zatrebati ta ista krv. Do sada smo prikupili 1763 doze, a nadamo se da ćemo ispuniti plan od 2585 doza do kraja godine, nadodala je Bogović.

Darivanje krvi je manje više bezbolno te je potrebno izdvojiti samo petnaestak minuta, a kako kaže Bogović, samim činom može se spasiti do tri života.

– Čovjek možda ne razmišlja o samom tom činu dok se nekome njemu bliskom ne dogodi neka tragedija. Svakodnevno svjedočimo svim strašnim nesrećama, pogibanjima, operacijama. Kada se radi o nekome nama dragom i bliskom, tada čovjek osvijesti da je to jedan divan, human i plemeniti čin. Spasiti nečiji život mislim da je najveće dobro koje u životu možemo učiniti.