Stolnoteniski klub Duga Resa osnovan je od 2004. godine te od osnutka plaćaju najam prostorija za trening. Osim opterećenja na ionako skroman budžet, ne mogu dobiti termina koliko im je potrebno za kvalitetno treniranje. Trenutno treniraju dva puta tjedno u Srednjoj školi Duga Resa.

-Treniramo dva puta tjedno i to je možda dovoljno za rekreativce, ali za ozbiljno bavljenje tim sportom nije, rekao nam je Josip Trupković, predsjednik Stolnoteniskog kluba Duga Resa.

Započeli su uređenje gornjeg kata vatrogasnog doma u Starim Selima i kako predsjednik Trupković kaže, bez centa u džepu. 14 paleta cigle i popratne materijale poput pijeska dobili su od dva velika poduzeća s područja Duge Rese.

-Svi smo ocijenili da bi ovaj dom koji propada zbog toga što nije u potpunosti uređen bio idealno mjesto. Odmah pored je igralište i nema problema s parkingom. Prostor koji trenutno uređujemo je zaista velik. Mogli bismo napraviti klupske prostorije, prostorije za trening, dio za mali fitness, svlačionice – sve na jednom mjestu. Uz to bismo napravili u sadašnjim prostorijama mjesne zajednice, maleni muzej u čast Tovi Stipančiću, pojasnio nam je.

Za sad ih je u klubu oko 30-ak i to bez djece, na koju stavljaju fokus prilikom izgradnje novih prostorija jer bi uz klub radila i stolnoteniska škola isključivo s djecom.

-Jedini način da proširimo djelovanje kluba jest da imamo svoje prostorije. Imamo viziju, ali i gotove projekte o tome da djeca uče stolnotenisku tehniku i taktiku, bila bi i predavanja o psihološkoj i fizičkoj pripremi sportaša te predavanja o prehrani. Već smo pronašli predavače.

Prema sklopljenom ugovoru između kluba i DVD-a Stara Sela koji je vlasnik zgrade, klub se obvezao u roku tri godine dovršiti prostorije. Ako prostor bude pogodan za uporabu imat će besplatan najam na 30 godina uz plaćanje režija.

Na izgradnji rade članovi kluba, a prvo je potrebno zatvoriti nedovršen krov i gornji kat, zatim slijedi struja, kanalizacija te ostali popratni poslovi. Sredstva je malo, a rok kratak, tako da se klub oslanja na donacije i samo uz pomoć njih će imati vlastite prostorije.