KABA

Četvrti po redu natječaj za kratku priču za mlade “Tipka” je otvoren

Knjižnica za mlade, izdvojeni odjel Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ Karlovac, raspisuje četvrti po redu natječaj za kratku priču za mlade do 30 godina.

Na natječaju mogu sudjelovati književnici iz cijele Hrvatske, a tematika kratkih priča nije zadana. Svaki autor može prijaviti samo jednu priču koja ne smije biti prethodno objavljena.

Natjecanje traje od 16. rujna do 26. listopada u 23:59 sati. Radovi pristigli nakon navedenog roka neće se razmatrati isto kao i ulomci iz većih proznih cjelina ili objavljenih djela, nepotpune prijave ili priče koje ne odgovaraju zadanom broju znakova.

Svoju priču šaljete isključivo elektroničkim putem na e-mail adresu: kzmkarlovac@gmail.com s naslovom “Tip”, a uz priču potrebno je navesti ime autora, adresu stanovanja, e-mail adresu, datum rođenja i broj telefona (ovi podaci nisu dostupni žiriju).

Radovi moraju biti napisani na računalu i pohranjeni u .doc ili .docx formatu (Calibri; veličina slova 12 pt, prored 1,5). Priče mogu imati do pet kartica (ukupno 9000 znakova, s razmacima).

Pristigle priče ocjenjivat će žiri u sastavu: Bojana Meandžija, književnica, Marija Skočibušić, pjesnikinja i novinar Darko Lisac, koji će odabrati tri najbolja natjecatelja i dodijeliti im prvu, drugu i treću nagradu. Prva nagrada je 130, druga 110 i treća 100 eura. Priče će biti objavljene na web stranici i profilima društvenih mreža Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić” i Knjižnice za mlade.

Objava rezultata na mrežnim stranicama Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ te na profilima Knjižnice i Knjižnice za mlade na društvenim mrežama bit će 10. 11. 2023.

Više informacija o natječaju može se pronaći na mrežnoj stranici knjižnice: www.gkka.hr