KABA

Veslači Korane kontinuirano uspješni u reprezentativnim dresovima

Članovi VK Korana kontinuirano već godinama ostvaruju fantastične rezultate na gotovo svim domaćim i međunarodnim natjecanjima, a posebno ih raduje poziv za reprezentaciju. Ema Hodak proteklog se vikenda tako okitila broncom u Pantelimonu, u blizini Bukurešta i to u skifu za juniore B, a nastupila je i u četvercu za juniorke B te zauzela odlično četvrto mjesto. Peto mjesto na Balkanijadi pripalo je još jednom Koranašu, Luki Hajdinu u skifu za juniore, a Josip Jakšić zbog bolesti na kraju nije bio u mogućnosti nastupiti.

Obje trke bile su zanimljive, iako uvjeti na stazi nisu bili idealni. Bilo je jako teško veslati. Prvi dio staze bio je mirniji i tu smo sve djevojke bile poravnate. Kasnije smo naišle na valove i bilo je poprilično izazovno. Mi smo dale sve od sebe i zadovoljne smo, naglasila je Ema.

Na Balkanskom veslačkom prvenstvu za mlade kategorije veslačica i veslača nastupilo je u dva dana više od 200 mladih veslačica i veslača iz 9 država – Bugarske, Hrvatske, Grčke, Sjeverne Makedonije, Rumunjske, Srbije, Turske, BiH i Ukrajine. Hrvatska je nastupila u gotovo svim disciplinama.

Trener Katušin nije bio pretjerano zadovoljan uvjetima natjecanja, ali rezultati su, bez obzira na to zadovoljavajući, jer konkurencija je uistinu bila žestoka.

To je jedna nova staza – tamo će Rumunji raditi svoj veslački olimpijski centar. Uvjeti na stazi su bili iznimno teški, gotovo na granici regularnosti. Mi baš nemamo prilike trenirati i veslati u takvim uvjetima i na takvim valovima. Naša Kupa je relativno mirna, ali nema opravdanja. Svima je bilo jednako, a bolje je prošao onaj tko se u kratkom vremenu uspio bolje snaći, istaknuo je trener Katušin.

Spomenimo još i da su se nakon više od trideset godina hrvatski veslači vratili nastupati na Balkansko prvenstvo lani, kada je ono održano u Višegradu, u Bosni i Hercegovini. Posljednji put su nastupili 1988. godine u turskom Istambulu.