KABA

U razdoblju od 4 godine ukrali su najmanje 13 osobnih automobila

Policijski službenici Policijske uprave karlovačke su, u suradnji s Upravom kriminalističke policije Ravnateljstva policije i u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, dovršili kriminalističko istraživanje nad trojicom hrvatskih državljana (58, 29 i 33) zbog postojanja osnove sumnje da su počinili više kaznenih djela krađe u sastavu zločinačkog udruženja.  

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da su 1. osumnjičeni 58-godišnjak, 2. osumnjičeni 29-godišnjak i 3. osumnjičeni 33-godišnjak, u razdoblju od veljače 2019. do 21. rujna 2023. na području nadležnosti Policijske uprave zagrebačke i Policijske uprave karlovačke, s ciljem stjecanja znatne nepripadne materijalne koristi  otuđili najmanje 13 osobnih automobila ukupne vrijednosti veće od 160.000,00 eura.

Otuđena vozila su 1., 2. i 3. osumnjičeni rastavljali na unaprijed dogovorenoj lokaciji kako bi došli do dijelova potrebnih za popravljanje istovrsnih oštećenih vozila. Potom su dijelove s rastavljenih vozila ugrađivali na druga, oštećena vozila koja su 1. osumnjičeni i 3. osumnjičeni dopremali u Republiku Hrvatsku. Tako popravljena vozila su prodavali, kao i preostale dijelove otuđenih vozila, čime su sebi pribavili znatnu protupravnu imovinsku korist.
 
Jučer, 21. rujna, na području nadležnosti Policijske uprave zagrebačke su, na temelju naloga Županijskog suda u Zagrebu, provedene pretrage doma i drugih prostorija osumnjičenih osoba u sklopu kojih su pronađeni i oduzeti predmeti koji se dovode u vezu s izvršenjem navedenih kaznenih djela. 
 
Po dovršetku kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičene osobe predali pritvorskom nadzorniku, a Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnesena je kaznena prijava.

Ples