KABA

Zar je ovo moguće? Vikend, ogroman pljusak i odron na Borlinu zbog nepromišljenih radova!

Da se Karlovac pretvorio u gradilište, to već i ptice na granama znaju, ali kad usred vikenda morate strahovati za vlastitu kuću zbog nepromišljenih radova, onda se zaista svi moramo zabrinuti i pitati se u kakvoj državi živimo. Velik pljusak danas je zahvatio i Borlin, a gospođa Nevenka Ilijanić morala je potražiti pomoć susjeda kako bi spriječili daljnje urušavanje tek nekoliko metara od njene kuće.

– Jučer su krenuli radovi na aglomeraciji iza našeg objekta. Iza podneva negdje stigla je mehanizacija s oplatom koju će postaviti radi osiguranja terena, jer su prije tjedan dana utvrdili da je, kad su počeli kopati prvi put, vrlo kršljiv teren i da neće moći bez oplate. Kad je oplata dopeljana, postavljena je, koliko ja vidim, vrlo nestručno. Danas nakon velikog pljuska došlo je doslovno do odrona i zahvaljujući mojim susjedima koji su uskočili da naprave neku improviziranu još oplatu oko toga, nije došlo do urušavanja ograde. Zvala sam Vodovod i kanalizaciju. Izašla je dežurna ekipa na teren. Vidjeli su ovo. Obavijestit će svoje šefove. Za sad još nitko ne dolazi, a ja nisam sigurna da će ovo izdržati sljedeći pljusak. Voljela bih da to netko stručan to pogleda, izjavila je gospođa Nevenka.

Velik strah prisutan je u stanovnicima Borlina, a ovo je samo još jedan primjer ili nestručnosti ili teškog ljudskog nemara.

Tu je još nekih pola metra do ograde, a do kuće je još metar. Ovo je u jednom odronu ovih metar i pol’. Ja sam njih jučer pitala jesu li sigurni, da je prognoza s tri dana kiše i što slijedi, zar ćete ovako otvoreno to ostaviti? Odgovorili su da smo bez brige i da je osigurano. Razbili su, evo, jučer tu glavnu cijev od kanalizacije. Vidi se dolje, ne znam čemu. Radit će tek u ponedjeljak ovdje, dodala je Nevenka.

Kao i obično, stanovnici su prepušteni sami sebima. Na svu sreću, dobri su međususjedski odnosi, pa je koliko toliko lakše u ovakvim nevoljama.

– Imamo problema s vodovodnim cijevima i neprestanim puknućima. Iz Vodovoda i kanalizacije mislim da su čak i uvrijeđeni kad nakon radova treba oprati cestu. Onda su malo uvrijeđeni kad ih se pozove, vidim. Danas sam zvala predsjednika MO, ali nije se javio. Vjerojatno je spriječen, tvrdi Nevenka.

Hoće li itko preuzeti krivnju kod ovog slučaja ili će krenuti već tradicionalno i dobro nam poznato nabrajanje XY faktora koji su utjecali na ovo urušenje, a da pri tome nije kriva ljudska ruka, saznat ćemo uskoro. Nadajmo se samo da se ovo urušenje neće nastaviti i dalje, te da će gospođa Nevenka zajedno sa svojom obitelji moći bezbrižno živjeti bez ovakvih nepotrebnih strahova.

Ples