KABA

Projekt “Zajedno za bolju zajednicu 2“ okrenut je djeci i mladima s većim rizikom socijalnog isključivanja

Udruga Carpe Diem osnovana u cilju unapređivanja kvalitete života, doprinosu opće dobrobiti zajednice te poticanja i razvoja kreativnih i socijalnih potencijala djece, mladih i odraslih kroz aktivnu ulogu u zajednici potiče pozitivne društvene promjene koristeći zajedničke vrijednosti kao što su timski rad, profesionalnost i jednake mogućnosti. Ove su godine započeli novi projekt kojim žele pomoći djeci i mladima ranjivih društvenih skupina u pronalaženju svojih mogućnosti.

Evo započeli smo vrlo svježe radionice na projektu. Namijenjen je mladima za koje smo procijenili da su na riziku od socijalne isključenosti i ideja projekta je da razvijamo njihove socijalne i životne vještine te da oh upoznamo s volonterstvom kao bi bilo samostalniji u životu izvan institucija i uključeniji u zajednicu u Karlovcu. Projekt najviše cilja raditi s mladima iz Centra za pružanje usluga u zajednici Vladimir Nazor i Doma za odgoj djece i mladeži Karlovac. Osim toga surađujemo i s Centrom za mlade i svi ostali koje zanima projekt mogu se javiti u Centar za mlade i tamo saznati više, kazao je jedan od izvoditelja aktivnosti na projektu ic Carpe Diema Mislav Šipek.

Projekt „Zajedno za bolju zajednicu 2“  u trajanju od 3 godine pokušat će mladima približiti i važnost volontiranja kao i mogućnosti poslova na razne načine. Najčešći oblik ipak će biti radionice i volonterske akcije.

Najveći dio će biti radionički program u obliku neformalnog obrazovanja dakle opuštene radionice fokusirane na proces dolaženja do cilja više nego na sami kraj. Nijedna radionica nije ista iako je sadržaj isti. Provodit će se i volonterske akcije u zajednici koje na kraju izgledaju kao druženje uz nešto korisno za samu lokalnu zajednicu, kaže Šipek.

Projekt „Zajedno za bolju zajednicu 2“ i svi koji na njemu sudjeluju nastojat će mladima i približiti volontiranje kao vrlo bitan dio života, ali i kao aktivnost koja im uvelike može pomoći u pronalaženju poslova. Centar za mlade Karlovac i Udruga Carpe Diem udružile su se kako bi mladima kroz još jedan projekt mogle pružiti pomoć te im ponovno pokazale kako je svako od njih kao osoba, za lokalnu zajednicu vrlo bitan.

Ples