KABA

Počinje škola rolanja i inline hokeja

Sutra počinje škola rolanja i inline hokeja u organizaciji Inline hokej kluba Karlovac. Treninzi će se održavati svaki utorak i četvrtak od 18 do 19 sati do prosinca, u dvorani za inline hokej u bivšoj vojarni Luščić.

Pod vodstvom licenciranih trenera Davida Banay-a i Antonia Markezića polaznici uče ispravno izvoditi pokrete, uče kočiti, jednostavne elemente rolanja, a ono što je najvažnije nauče ispravno pasti. Svaka aktivnost nosi rizik od lakih ili težih tjelesnih ozljeda. Upravo kako bi se izbjegle teške tjelesne ozljede (kao što su lomovi kostiju) presudno je naučiti ispravno pasti, jer padovi su neizbježni.

Uz benefite naučenog ispravnog rolanja, za djecu je važno istaknuti socijalni i pedagoški element koji dobivaju kroz školu rolanja. Rolati učimo kroz igru, druženje, smijeh, a ponekad pjesmu i ples. Rolanje je aktivnost kojom se razvija cjelovita motorika i muskulatura djece. Kao i svaka fizička aktivnost, ako se ispravno ne izvodi, može imati negativne učinke. S druge strane, roleri su aktivni sudionici u prometu. Ova dva razloga dovoljna su za pohađanje škole rolanja. Prva dva treninga su besplatna, poručuju organizatori.

Od opreme za školu rolanja potrebno je imati kacigu, role i štitnike za koljena, dlanove i laktove. Prijaviti se možete na ihkkarlovac@gmail.com, na www.ihkkarlovac.hr ili dolaskom na trening.

Ples