KABA

Krijumčari migranata i dalje na meti policijskih službenika

Policijski službenici Ravnateljstva policije, PGP Cetingrad i Interventne jedinice policije PU karlovačke su u razdoblju do 22. do 25. rujna uhvatili više krijumčara koji su prevozili migrante.

Na području općine Vojnić zaustavili su i kontrolirali dva osobna automobila. Prvim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka upravljao je 24-godišnji bosansko-hercegovački državljanin i u vozilu je prevozio tri državljana. Drugim vozilom bosansko-hercegovačkih nacionalnih oznaka upravljao 32-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine i prevozio je četiri strana državljana.

Na području Karlovca, policija je potom zaustavila osobni automobil belgijskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 23-godišnji državljanin Belgije i prevozio dva strana državljana. Protiv vozača je nadležnom sudu u Karlovcu podnesen optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja pomaganja državljaninu treće zemlju u nezakonitom prelasku vanjske granice.

Nadalje, na području Slunja, u dva odvojena slučaja su policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata zaustavili dva kombi vozila. Jednim vozilom rumunjskih nacionalnih oznaka upravljao je 26-godišnji državljanin Rumunjske i prevozio je 18 stranih državljana. Drugim vozilom bosansko-hercegovačkih nacionalnih oznaka upravljao 22-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine te je prevozio 26 stranih  državljana.

Na području općine Krnjak zaustavili su osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 28-godišnji hrvatski državljanin, a koji je prevozio tri strana državljana.

Zatim su na području Slunja policijski službenici zaustavili kombi vozilo riječkih registarskih oznaka kojim je upravljao 38-godišnji hrvatski državljanin. Kontrolom su utvrdili da je prevozio sedam stranih državljana.

U svim ovim događajima, strani državljani su izrazili namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom.

 

 

Ples