KABA

Članovi Mačevalačkog kluba Karlovac nezadovoljni svojim nastupima u Rumunjskoj

Članovi Mačevalačkog kluba Karlovac proteklog su vikenda nastupili u rumunjskom Temišvaru na turniru Svjetskog seniorskog kupa koji se boduje za svjetsku rang listu. Ovo je prvi puta u povijesti karlovačkog kluba da su na jednom ovakvom natjecanju, a da nije održano u Hrvatskoj, nastupila čak petorica karlovačkih seniorskih boraca.

Nažalost, ovo je ujedno bila i jedna od lošijih predstava članova karlovačkog kluba u zadnjih nekoliko godina. Iako je natjecanje bilo iznimno teško i konkurentno – u kategoriji floret seniori nastupilo je ukupno 96 boraca iz 26 različitih država, s pet kontinenata, karlovački borci trebali su i mogli napraviti puno više od prikazanoga. Jedini koji je prošao grupnu fazu natjecanja novopridošli je borac u klubu, Leo Smrekar, no i on je ispao odmah u prvoj eliminacijskoj borbi.

Od hrvatskih predstavnika na turniru najuspješniji je bio Petar Fileš koji je s 10 pobjeda i jednim porazom u polufinalu, upravo od Carlosa Llavadora, na kraju osvojio odlično 3. mjesto. Na turniru je kao trener Hrvatske reprezentacije bio trener karlovačkog kluba, Krešimir Profozić.

 

Ples