KABA

Grad Karlovac zaprepašten informacijama o otpadu na Gazi u kojem su i ljudske kosti – vjeruju da će odgovore dati policijska istraga

Prije nekoliko minuta oglasio se i Grad Karlovac, nastavno na temu pronađenih posmrtnih ostataka na Gazi. Kako stoji u priopćenju, zaprepašteni su informacijama o otpadu u kojem se nalaze i ljudske kosti te vjeruju da će odgovore dati policijska istraga.

Ne namjeravamo nagađati o tome tko ga je tamo dovezao i istovario, kao ni gdje je taj otpad nastao, ne samo zato što službenih informacija još nemamo, nego i iz pijeteta prema onima čije su to kosti, bez obzira o kome se radilo. Po onome što je vidljivo: ljudske su.

Policija je prijavu o tome što je, na žalost, nađeno u našem gradu, zaprimila danas, izašla na teren i obavlja očevid. Uvjereni smo da će daljnja istraga utvrditi istinu i odgovoriti na brojna pitanja, poručuju iz Grada.

Ponovili su i ono što već znamo, da je Komunalno redarstvo 21. kolovoza zaprimilo prijavu Dobriše Adameca, gradskog vijećnika, o odlaganju otpada na bivšem prognaničkom naselju Gaza u Karlovcu.

Nadzor su obavili odmah, isti dan, zatekli kamione koji dovoze zemlju i u skladu sa zakonskim odredbama, budući je riječ o događaju koji nije u njihovoj nadležnosti, službenu bilješku i dopis proslijedili nadležnom tijelu, Državnom inspektoratu RH, Inspekciji zaštite okoliša 23.kolovoza.

Je li taj slučaj povezan s ovim današnjim, koji je prijavljen policiji, ne znamo, to će utvrditi PU karlovačka. Ono što znamo jest da gradski sustav, tvrtke i ustanove, o ovom slučaju, do objave na KAportalu, nisu imali saznanja, ne odlažu otpad na divljim deponijima, dapače, saniraju ih, njihovi izvođači radova ne deponiraju materijal na prostoru bivšeg prognaničkog naselja, nemaju slučajeva nedavnih ekshumacija, a niti arheoloških nalazišta s ovakvim sadržajem.  Stoga, ponavljamo, sigurni smo da će sve odgovore dati kriminalističko istraživanje koje provodi PU karlovačka i nadležne državne institucije, ističu iz Grada.

Ples