KABA

Svečano je obilježen Dan policije – blagdan sv. Mihovila

Dan policije i blagdan sv. Mihovila obilježila je i Policijska Uprava Karlovačka. U jutarnjim satima položeni su vijenci i zapaljene svijeće za preminule djelatnike MUP-a, zatim je održana sveta misa u crkvi Presvetog Srca Isusovog. Na posljetku su se radnici i članovi PU karlovačke zajedno s uzvanicima i suradnicima okupili u prostorijama PU Karlovačke te se svim uzvanicima obratio načelnik PU Karlovačke, Darko Car.

Kao što i sami znate ova je godina puna izazova. Otvorila su nam se vrata bez granice u Europu, a samim tim i zahtjevne obaveze zaštite državne i Europske granice. Uz sve poslove i obaveze koje izvršavamo ilegalne migracije oduzimaju nam najviše vremena, no uspješno se borimo s istima i ne zanemarujemo ostale segmente sigurnosti za naše građane. S toga i te kako vodimo računa o sigurnosti svih skupina našeg društva od najmlađih do najstarijih. S ponosom mogu reći da je naša, Karlovačka županija jedna od najsigurnijih županija bez obzira na broj migrantskog kretanja na našem području, kazao je Car.

Također se s nekoliko prigodnih riječi ispred svih uzvanika obratila i županica Martina Furdek Hajdin.

I ja vam želim čestitati i naglasiti koliko ste nemjerljiv doprinos našem društvu. Vi skrbite o materijalnim dobrima, ali skrbite i o našem društvu, o našim građanima, neovisno o našoj, dobi, spolu vjeri i rasi. Posebno ću naglasiti one dobne skupine koje očekuju pomoć zajednice i društva – to su naša djeca. Tu ste vi koji s roditeljima učite pravila ponašanja u prometi, ali isto tako činite taj promet sigurnim, kaže županica.

Nakon kratkih govora pohvale podijeljene su i nagrade u ekipnim i individualnim sportovima – za precizno streljaštvo i mali nogomet. Pohvale su podijeljene ne samo za sport već i za skupine koje su u ovoj godini uložile najviše truga i rada, pa su tako bili prikazani i kratki filmići upravo o njihovom radu. Nakon toga posebne pohvale dobili su i neki od djelatnika PU Karlovačke također za svoj rad i doprinos, a cijeli skup glazbom su uveličali saksofonisti – učenici Glazbene škole Karlovac.

Ples