KABA

Zar nemamo novca za šest kvadrata asfalta? Ova rupa već mjesecima trn je u oku građana, ali i izazov amortizerima

Mjesecima mjesto s naslovne fotografije stoji netaknuto. Riječ je o Ulici Ivana Gorana Kovačića i sada već slavnoj rupi koju su upoznali svi vozači koji su tim dijelom prolazili. A da ne govorimo o pješacima koji su se nebrojeno puta susreli na nogostupu s automobilom koji upravo na taj način izbjegava pijeskom zatrepanu rupu.

Ma navikli smo na pijesak, prihvatili činjenicu da se prometnice moraju prekopati s jedne strane na drugu kako bi se promijenile cijevi i to da su radovi svakodnevica u nadi i želji za bolje sutra. No činjenicu da je pred više od pola godine otprilike šest kvadarata prometnice uklonjeno pa nasipano pijeskom i da dan danas tako stoji na jednom od frekventnijih mjesta u gradu ne možemo prihvatiti. Ali tome nažalost jest tako.

Ispitali smo kolika je okvirna cijena za kvadrat asfalta i doznali da se kreće od 20 do 25 eura. Pomnožimo onda s tih šest slavnih kvadrata i ne prihvaćamo činjenicu da za to zakrpati nema novca.

Vozači su u cijelom Karlovcu na oprezu upravo zbog ovakvih manjkavosti.

Čak nije problem ni ako se te rupe privremeno zatrpaju pijeskom, vjerojatno se ne može odmah staviti asfalt pa za dva dana opet dizati asfalt da se nešto napravi kvalitetno, ali više me smetaju one rupe koje nisu nikako zatrpane pa se trga auto. Na osobnom autu sam ove godine imao radove oko zglobova i svega ostaloga što prolazi zbog tih radova. Trebalo bi općenito sanirati sve rupe da je donekle normalno za funkcionirati, kazao nam je Stjepan Fanjek.

Fanjek je mišljenja da nedostaje inženjera koji bi nadgledali radove, ali i da moramo biti strpljivi.

Navoženjem pijeska na rupe, one nisu u potpunosti sanirane, a ako su još u procesu radova zašto iste nisu adekvatno označene?

Ples