U Duga Resi je održana još jedna medenijada. Dan posvećen pčelama i proizvodima napravljenim od meda. Ovo je bila prva u redu predstavljanja povodom manifestacije “Jesen na četiri rijeke” koja se održava u dugoreškom Amfiteatru. Posjetitelji su mogli razgledati i isprobati ukusne domaće medove i srodne proizvode na izložbeno-prodajnom predstavljanju OPG-ova.

Danas nam je počela Jesen na četiri rijeke, točnije jedna od niza manifestacija koja se podrazumijeva pod tim terminom. Medneijada u Amfiteatru. Započeli smo u 16:00 sati, trajat će do kasnih večernjih. Radi se o jednoj manifestaciji koja je smišljena u suradnji s Udrugom pčelara Duga Rese. Uz to imamo i glazbeni sastav Skitnice koji zabavljaju posjetitelje. Ima i jedna radionica Gvirc n paint, kazao je Ivan Puškarić, direktor turističke zajednice Područja 4 rijeke.

Udruzi pčelara dakako ovo nije prva manifestacija u kojoj sudjeluju, ali se uvijek vole predstaviti s proizvodima raznih OPG-ova koji se bave uzgojem pčela.

Ovo je već treći puta, prelazi nam u tradiciju. Želja nam je prezentirati pčelarske proizvode i našu udrugu i naše pčelice, rekao je Branko Miletić, predsjednik Udruge pčelara Duga Rese.

Organizatori su vrlo zadovoljni odazivom, ali također su podsjetili kako ovo nije jedina manifestacija u sklopu Jeseni na četiri rijeke. Već sljedeći vikend u Dugoj Resi održat će se gljivarijada, a 14. listopada u Bosiljevu održat će se i kestenijada.