KABA

Zvukovi puški i pištolja odjekuju Jamadolom sa 5. HS KUP-a

Na vojnom strelištu Jamadol u organizaciji Kluba za praktično streljaštvo Bastion i Streljačkog saveza Karlovačke županije održao se 5. HS KUP – turnir u pucanju iz pištolja i puške isključivo proizvedenih od strane HS Produkta.

Ove godine organiziramo 5. HS KUP, sad već tradicionalni turnir. Radimo ga sad već iz zahvalnosti prema našem stalnom pokrovitelju HS Produktu koji nas vjerno prati cijelo vrijeme kroz rad i razvoj kluba. Natjecanje kad smo krenuli bilo je samo s pištoljem, sada smo razvili 3 discipline: moderni pištolji, retro pištolji od ove godine smo stavili i automatsku pušku VHS 2, kazao je Mario Šoštarić, predsjednik Kluba za praktično streljaštvo Bastion.

Ove se godine na natjecanje prijavilo stotinjak streljaca, iako su cijeli dan bile otvorene prijave za one koji su se htjeli pridružiti naknadno, a natjecanje im je podijeljeno u etape.

Puca se precizna paljba i brza paljba, moraju zadovoljiti oba elementa za ukupan zbroj bodova po čemu se kasnije ravnaju rezultati, kaže Šoštarić.

Nagrade su se dijelile posebno za one koji su pucali iz pištolja i posebno za one koji su se koristi puškom. Podijeljene su im medalje, a nakon toga je odigrana i tombola sa stvarima koje su pripremili sponzori. Nakon samog natjecanja klub je organizirao i kratko druženje u svojim prostorijama.

Ples