KABA

Dječji tjedan u organizaciji DND-a Ozalj provodi se također od 02. do 07.listopada.

Od aktivnosti dječjeg tjedna u Ozlju posebno se ističe Dječji buvljak koji će se održati u subotu, 7. listopada od 10:00 do 12:00 sati. Osim prodajnog djela u kojem će svako dijete imati priliku prodavati i mijenjati svoje stare igračke, knjige i odjeću, u 10:30 je planiran nastup plesnih skupina zabavnog centra Čarobna šuma.
Cijeli događaj će imati i humanitarni karakter jer će se prikupljati i donacije za provedbu projekta Superfrend koji za cilj ima prevenciju međuvršnjačkog nasilja.

Ostale aktivnosti koje se provode u sklopu Dječjeg tjedna:

– Mala škola arheologije (02.10.- 06.10.) – Stari grad Ozalj -sudjeluju vrtić i škola
– Pričaonica za bebe (04.10.) – provodimo je po prvi puta kao najava programa za bebe i djecu do 3 godine koji će se održavati najmanje 1× mjesečno
– Kviz za mlade 5-8 razred (05.10) – također se provodi prvi puta i početak je programa za mlade s kojim krećemo ove godine (pokrećemo dječji forum, započinjemo novi program s radom Dječjeg gradskog vijeća, uređujemo prostor za djecu i mlade i dr.)
-STEM radionica (05.10.) – za djecu od 4 do 10 godina u suradnji s udrugom TehnoOz
-Pričaonica s autorom Juditom Kralj (06.10.) i predstavljanje slikovnice Kraljevstvo šupljeg zuba

U projekt Superfrend uključilo se 17 razreda OŠ Slava Raškaj i područnih škola (300 djece). Ovo je prvi projekt kojim se nastoji potaknuti i inkluzija područnih škola te se aktivnosti projekta organiziraju i u područnim školama (Malo Erjavec, Trg, Vivodina, Vrhovac). U projektu također sudjeluje i DV Zvončić (200 djece).
Osim aktivnosti za djecu, veliki fokus bit će i na edukaciji roditelja u suradnji s Hrabrim telefonom i drugim vanjskim suradnicima.

Ples