KABA

Izložba “Podrška dojenju” samo je jedna KARIKA projekta “PUTokaz roditeljstva”

Udruga za unapređenje kvalitete života Karika, Karlovac osnovana je 2017. godine razvija preventivne, zdravstvene i socijalne programe te osnažuje pojedince i obitelj u roditeljskoj ulozi, provodi edukativne programe i povezuje korisnike u grupe podrške. Nakon niza provedenih projekata posvećenih roditeljstvu, organizirali su izložbu na temu promocije dojenja pod nazivom „Podrška dojenju“ u okviru projekta „PUTokaz roditeljstva 2“ financiranog od Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Mi smo sada u nacionalnom tjednu dojenja. Taj se tjedan obilježava svake godine i povodom toga smo organizirali ovu izložbu majki na svim rijekama grada Karlovca. To nama znači da smo obnovili izložbu koju smo radili prije pet godina kada smo osnovali udrugu. Imali smo cilj osnovati udrugu koja će se posvetiti zdravlju u zajednici, a dojenje je nezaobilazno jer tako unapređujemo zdravlje naše djece, kazala je Valerija Žapčić, članica Udruge Karika.

Više o ovom projektu kazala nam je njegova voditeljica.

Ova aktivnost je samo jedna od mnogih u projektu “PUTokaz roditeljstva” koji je projekt za podršku cjelokupnom roditeljstvu. U sklopu projekta provodimo radionice s posebnim naglaskom na očeve. Također provodimo grupe podrške jednom mjesečno i u sklopu toga planiramo ostvariti suradnju s Domovima zdravlja u Duga Resi i Karlovcu, Knjiguljicom i drugima koji su zainteresirani da podržimo roditeljstvo, kaže voditeljica projekta Mirjana Belavić.

Ovom izložbom ujedno su obilježili i pet godina od prve javne aktivnosti, kad su se predstavili javnosti izložbom slika posvećenih roditeljstvu i gradu u kojem djeluju. Izložba je samo prvi korak u povezivanju i suradnji svih profesionalaca, pojedinaca i organizacija u stvaranju podržavajuće zajednice sposobne odgovoriti na zahtjeve suvremenog roditeljstva, zato njihova udruga i nosi ime Karika.

Ples