Karlovčani će uskoro u Zorin domu moći vidjeti neobičnu predstavu koju priprema Židovska vjerska zajednica Bet Israel iz Zagreba. Glavninu posla odradila je koordinatorica za kulturu zajednice Svetlana Klinčić Pozzi koja je predstavila i sve što je odradila da bi ova predstava ugledala svjetlo dana.

-Adaptirala sam tekst prema romanu Priča o ljubavi i tmini Amosa Oza, a zatim sam glazbu prilagodila cijeloj priči. Jedino fotografije starog Jeruzalema sam pronalazila. Jedino čime se nisam bavila je koreografija koju je preuzela Jasna Čižmek Tarbuk – rekla je Svetlana Klinčić Pozzi, koordinatorica za kulturu Židovske zajednice Bet Israel.

Predstavila je i što očekuje tijekom ove neobične predstave.

-Da publika sazna tko je Amos Oz i kojeg je to kalibra pisac. I da oni koji ga nisu čitali uživaju u ulomcima koje sam izabrala. Da svi zajedno uživamo u u glazbi koja je pretežno iz židovske tradicija, ali ima tu i Gershwina ili Over the rainbow – predstavlja Klinčić Pozzi.

Gospođa Klinčić Pozzi naglasila je kako su na predstavu svi dobro došli.

-Karlovčani će u tome uživati 5. listopada u Zorin domu u 20 sati. Ulaz je slobodan i zaista su svi dobro došli – zaključuje Svetlana Klinčić Pozzi.

Iz Židovske zajednica Bet Israel  najavljuju kako su u pripremi i novi slični projekti.