KABA

Kelteksice u prepunoj ŠSD Mladost ipak izgubile – Zec: “Pobijedila je iskusnija ekipa, ne nužno kvalitetnija, ali svakako iskusnija”

U uzvratnoj utakmici šesnaestine finala CEV Kupa, odbojkašice karlovačkog Kelteksa odigrale su napetu utakmicu protiv ŽOK Gacko iz Bosne i Hercegovine.

Kelteksice su u prvom setu uvjerljivo povele rezultatom 25:19. Iako se činilo da će i drugi set pripasti igračicama Kelteksa, gošće su se rezultatom 25:27 izborile za izjednačenje. Borba se nastavila i u trećem setu koji je završio u korist ŽOK Gacko, rezultatom 21:25. U četvrtom setu Kelteksice su izjednačile rezultatom 25:23. Nakon neizvjesne borbe, pobjedu u petom setu, u prepunoj ŠSD Mladost odnijele su igračice ŽOK Gacko rezultatom 8:15, odnosno 2:3 u setovima.

Duga je utakmica bila. Uhvatili smo izvanredan ritam u prvom setu, ali u jednom periodu drugog seta uspjeli su nas spustiti na svoj ritam i tu prestaje naša neka bajna igra. Neki bi možda rekli da je to bio dobiven drugi set, ali mi znamo da set nikad nije dobiven dok nije kraj. Bili smo izuzetno dobri večeras, to je iskusna ekipa koja igra odličnu obranu i ne griješe. Šteta što nismo prelomili taj drugi set, ne mogu se oteti dojma da bi to bila sasvim druga utakmica i sasvim drugi pobjednik da smo nastavili u svom ritmu. Teško je igrati na ovom nivou, svaka čast publici, bili su odlični. Pobijedila je iskusnija ekipa, ne nužno kvalitetnija, ali svakako iskusnija, komentirao je trener Goran Zec.

Odbojkašice OK Kelteksa ovim porazom nisu se uspjele plasirati u osminu završnice CEV Kupa.

Ples