KABA

“Pjesmom kroz život” uz članove Mješovitog pjevačkog zbora umirovljenika “Vid Rukavina” Karlovac

Iza njih je više od pola stoljeća postojanja, a jučer su održali prigodni koncert u Gradskom kazalištu Zorin dom u Karlovcu. Oni su članovi Mješovitog pjevačkog zbora umirovljenika „Vid Rukavina“ Karlovac koji se okupljaju dva puta tjedno na probama i cjelovečernjim koncertom naziva „Pjesmom kroz život“ razveselili su sve prisutne goste.

Ja bih htjela zahvaliti kao prvo Gradu Karlovcu koji je pokrovitelj ovog koncerta. Zatim Karlovačkoj županiji koja nam je putem javnog poziva za potrebe u kulturi dodijelila određena financijska sredstva da smo, eto, mogli ovaj koncert realizirati i, naravno, Zorin domu, svim djelatnicima koji nam uvijek pomažu i uvijek su tu uz nas, izjavila je Mirna Korkut, predsjednica zbora.

Trinaest skladbi stvorile su ugodnu atmosferu za pamćenje, a članovima zbora na pozornici su se pridružili gosti Ivan Šimatović i Lucija Jelušić Šimatović. Ovaj koncert zbor je pripremao od početka godine te im puno znači to što mogu svoju ljubav prema glazbi podijeliti sa svojim sugrađanima.

Ove godine umirovljenicima je u pomoć došlo i nekoliko mladih snaga.

Ples