Nedaleko od Klagenfurta proteklog je vikenda održana svečana dodjela nagrada povodom završetka Alpe Adria Rally Cupa. Taj međunarodni sustav natjecanja u auto rallyju održava se već 40 godina uz prekid za vrijeme domovinskog rata. U začecima tog natjecanja pokretač je bila upravo bivša Jugoslavija.

Na Dan sjećanja na žrtve domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, po prvi puta od samostalnosti Republike Hrvatske, je njenim državljanima uručen trofej za drugo mjesto u ukupnom poretku. Vice-prvaci Alpe Adria Rally Cupa koji se ove godine vozio na 9 utrka diljem Hrvatske, Slovenije i Austrije, a u kojem je sudjelovalo 22 momčadi iz 6 europskih zemalja, su Željko Magličić iz Karlovačke županije (Gornji Zvečaj, općina Generalski Stol), te Ivan Poljak iz Jablanovca kraj Zaprešića, koji trenutno živi u njemačkom Kölnu i radi u Toyota Gazoo Racingu.

Ovo je još jedan u nizu povijesnih uspjeha naših sportaša, automobilista, te dokaz kvalitete hrvatskih sportaša na europskom nivou, ali i rezultat svih ulaganja i rada po pitanju autosporta na području Karlovačke županije.